Koko Suomi leipoo: Ullan Kakkumuistoja Karjalasta -hunajakakku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps8_7594
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.

Kakkupohja

  • 100 g Valio voita
  • 245 g hunajaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl etikkaa
  • 9 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Täyte ja kuorrute

  • 500 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • 240 g Valio smetanaa
  • ½ tlk (200g) kondensoitua maitoa
  • 2dl Valio vispikermaa
  • ½ dl sokeria

Kostutus

  • 2 dl omenasiideriä

Hunaja-manteli-crumble

  • 1 dl kokonaisia manteleita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Porkkanalastut

  • 2 porkkanaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Koristeluun

  • 2dl tuoreita vadelmia
  • 2 dl Valio vispikermaa
  • 1 rkl sokeri

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja hunaja vesihauteessa. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lisää joukkoon sooda ja etikka. Lisää jauhot vähän kerrallaan sekoittaen taikinaa puuhaarukalla. Kun taikina alkaa olla paksuhkoa, sekoita loput jauhot kädellä alustaen. Kun taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista taikina on valmis. Jaa taikina 9 samankokoiseen palaseen. Kauli taikinapalat yksitellen ohueksi levyksi kaulimella. Leikkaa taikinasta n. 20cm kokoinen ympyrä esim. kakkuvuokaa apuna käyttäen. Siirrä leikattu taikina leivinpaperoidulle pellille. Tee näin jokaiselle palaselle. Voit kaulia kaksi pohjaa perättäin ja sitten paistaa pohjat. Laita pohjat kiertoilmalle uuniin noin 4 minuutiksi. Samalla kun pohjat ovat uunissa kaulitse seuraavat odottamaan uuniin pääsyä. Tee kaikki pohjat ja jätä ne jäähtymään. Paista viimeisenä taikinan ylijäämäpalaset. Kun ylijäämäpalat ovat jäähtyneet, murskaa ne tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Niitä tarvitaan myöhemmin kuorrutteeseen.

TÄYTE JA KUORRUTE: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, smetana ja kondensoitu maito. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen vatkattu vispikerma sekä sokeri. Nosta jääkaappiin jämäköitymään.

HUNAJA-MANTELI-CRUMBLE: Paahda mantelit paistinpannulla ilman rasvaa. Nosta pannu pois levyltä ja ripottele manteleiden päälle sokeri ja hunaja. Nosta pannu takaisin levylle ja kuumenna hetki sekoittaen. Levitä seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Rouhi jäähtyneet hunajamantelit karkeaksi rouheeksi.

PORKKANALASTUT: Tee porkkanalastut. Kuori porkkanat ja huuhtele. Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsen avulla. Sekoita suola porkkanoiden joukkoon ja anna porkkanoiden itkeä hetki. Kuivaa porkkanat talouspaperiin ja ripottele päälle sokeria. Kuivata uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Varo, etteivät porkkanat pala.

KORISTELU: Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.

KAKUN KOKOAMINEN: Laita kakkupohja tarjoilulautaselle. Sivele pohjaan kostuketta pullasudin avulla. Levitä päälle kaksi-kolme ruokalusikallista täytettä. Laita seuraava kakkulevy päälle ja sivele jälleen kostuketta ja lisää täyte. Toista, kunnes viimeinen kakkulevy on päällimmäisenä. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille. Tämän jälkeen kuorruta kakun päällinen murskatulla pohjamurulla kauttaaltaan. Vie hetkeksi kylmään jämäköitymään. Pursota kermalla spiraalimainen rengas kakun päälle. Koristele kakku porkkanalastuilla, vadelmilla ja hunaja-manteli-crumblella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!