Koko Suomi leipoo: Inkan Omppusumppi
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Inkan elokuva: Koskemattomat
Tuulihattutaikina
- 50g Valio voita
- 1,5dl vettä
- 1dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 0,5tl leivinjauhetta
Karamellisoidut omenat
- 1 iso omena (ida red), kuori ja viipaloi
- 0,5dl sokeria
- 15g Valio voita
Vaniljavaahto
- 1dl Valio vispikermaa
- 1 vaniljatanko
- 100g mascarpone tuorejuustoa
- 1dl tomusokeria
Vaniljainen kastike
- 1 keltuainen
- 0,3dl sokeria
- 0,3dl Valio kuohukermaa
- 0,3rkl vaniljasokeria
- 0,5 rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
Marenki
- 1 valkuainen
- 0,8dl sokeria
Valmistusohje
TUULIHATUT: Kiehauta voi ja vesi teräskattilassa. Sekoita jauhot puukauhalla niin, että taikinasta tulee tasainen ja kiinteä. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen sähkövatkaimella. Lisää lopuksi leivinjauhe. Laita seos pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille tuulihatut pyöreäksi kiekuraksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20min. Älä avaa uunia paiston aikana. Jäähdytä tuulihatut ja täytä täytteillä.
VANILIJAINEN KASTIKE: Sekoita täyteainekset paksupohjaiseen kattilaan, kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes paksuuntuu. Laita kylmään jäähtymään.
KARAMELLISOIDUT OMENAT: Sulata sokeri paistinpannulla, lisää voi ja paista omenat voisokeri-seoksessa, niin että ne ruskistuvat
VANILIJAVAAHTO: Vatkaa kerma, vaniljatangon siemenet ja puolet tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto tomusokerin kanssa ja lisää se kermavaahdon sekaan.
Leikkaa tuulihattuihin viilto ja täytä. Ensin vaniljainen kastike, toiseksi vaniljavaahto ja viimeiseksi karamellisoidut omenat. Paina tuulihattu sievästi kiinni.
MARENKI: Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes marenki on kiiltävän valkoista ja siinä pysyy muoto. Levitä tuulihattujen päälle ja polta kauniin ruskeaksi polttimella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti