Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainen

Sonja Lahtinen
Julkaistu 13.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa teemana on aasialaiset maut.

Pohja

  • 50 g voita
  • 250 g tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 20 g maizenaa
  • 6 keltuaista
  • 1 rkl + 3 tl sitruunamehua
  • 6 valkuaista
  • 1/4 tl suolaa
  • 140 g sokeria

Koristelu

  • 50 g tomusokeria
  • inkivääri-mustikkahilloke
  • 10 cm pala inkivääriä
  • 200 g mustikoita
  • 100 g hillosokeria
  • 0,5 dl vettä

Matcha-limejäätelö

  • 3 keltuaista
  • ¾ dl sokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • ¾ dl glukoosisiirappia
  • 1 tl matcha-teejauhetta
  • 2 limen mehua ja raastettu kuori

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla tai reunamuovilla.

Lämmitä voi, tuorejuusto ja maito vesipohjakattilassa (tai kulhossa kiehuvan vesikattilan päällä). Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Nosta jäähtymään. Yhdistä vehnäjauhot ja maissijauhot. Lisää ne (siivilöiden), sekä keltuaiset ja 1 rkl sitruunamehua jäähtyneeseen tuorejuustoseokseen. Sekoittele, kunnes seos on tasaista.


Vaahdota valkuaiset, suola ja 3 tl sitruunamehua kuohkeaksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kiinteäksi, mutta pehmeäksi vaahdoksi. Kun nostat vispilät vaahdosta, siinä on siis terävä kärki, joka taipuu alaspäin. Kääntele tuorejuustoseos varovasti valkuaisvaahtoon. Kääntele pohjaa ja reunoja myöten niin, että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Kaada taikinaseos varovasti vuokaan ja tasoittele pinta. Kaada korkeareunaiselle uunipelille noin 1,5 cm korkeudelle kuumaa vettä.

Aseta kakkuvuoka toisen kakkuvuoan tai uunipeltiä pienemmän uunivuoan sisälle Nosta sisäkkäiset vuoat uunipellille vesikylpyyn ja sitten koko systeemi uuniin. Paista kakkua aluksi tunnin verran. Tässä vaiheessa pinta on vaaleanruskea. Avaa uuninluukkua hieman raolleen ja jatka paistamista 8-10 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta uuni ja avaa uuninluukkua hieman lisää. Anna kakun olla uunissa vielä muutama minuutti.

Ota kakku uunista, irrota vuoan reunus ja reunan leivinpaperi. Anna kakun jäähtyä ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

INKIVÄÄRI-MUSTIKKAHILLOKE: Pilko inkivääri ihan pieniksi paloiksi ja laita kattilaan veden kanssa hiljalleen kiehumaan. Lisää mustikat ja kiehauta ja lisää hillosokeri. Keitä hilloa hiljakseen n. 10 min. Ja nosta jäähtymään. Lisäksi irtopohjavuoka halkaisija 18cm ja 9cm korkea, isompi vuoka jonka sisään mahtuu 18cm vuoka, lisäksi uunipelti, jonka sisään mahtuu nämä vuoat. Yhteensä kaksi vuokaa ja uunipelti. Maidonvaahdotin.

MATCHA-LIMEJÄÄTELÖ: Kiehauta glukoosisiirappi, kerma ja maito kattilassa. Poista levyltä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi (vispilää nostaessa kuviot pysyvät vaahdon pinnalla). Kaada jäähtyneestä kerma-maitoseoksesta puolet keltuaisvaahdon joukkoon samalla kevyesti sekoittaen. Kaada tämä seos takaisin kattilaan jäljelle jääneeseen kerma-maitoseokseen. Kuumenna hiljalleen 82–85 asteiseksi ja poista levyltä. Mausta massa ja anna jäähtyä. Laita massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Tarte tatin ja kanelivaahtoKoko Suomi leipoo: Kirpsakka kookosyllätysKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Sitruuna-suklaakakkuKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti