Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pastellinen sateenkaariunelma, Johannan resepti

Johannan pastellinen sateenkaariunelma.
Johannan pastellinen sateenkaariunelma.
Julkaistu 31.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen jakson taidonnäytetehtävässä leivottiin Pride-teemaisia kakkuja.

Mehevä voi-sokerikakkupohja

  • 430 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 340 g voita (huoneenlämpöisenä)
  • 320 g sokeria
  • 3 kpl kananmunia
  • 2 kpl valkuaisia
  • 2 tl vaniljauutetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 ½ dl piimää (huoneenlämpöisenä)
  • 120 g pistaasipähkinöitä
  • pinkki pastaväri

Vuokien voiteluun

  • 30g voita
  • 40g vehnäjauhoja

Sitruunainen vadelmahillo

  • 150 g vadelmia (pakasteena)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 kpl sitruunan raastettu kuori
  • 1 ½ rkl + 2 rkl vettä maizenaa
  • 50 g hillo-ja marmeladisokeria

Nopea lemon curd

  • 2 kpl sitruuna
  • 3 kpl keltuaisia
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl maizenaa
  • 2 rkl vettä

Sitruunavoikreemi

  • 340 g voita (huoneenlämpöisenä)
  • 650-700 g tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua (tuorepuristettu)
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ½ tlsuolaa
  • keltaista pastaväriä

Koristeluun

  • 200 g Candy Melts nappeja (valkoinen)
  • 300 g sokerimassaa
  • 3 dl vispikermaa
  • Elintarvikevärejä, liila, sininen, vihreä, keltainen, oranssi, punainen

Valmistusohje

MEHEVÄ VOI-SOKERIKAKKUPOHJA

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 3 kpl 20cm vuokia. Mittaa yleiskoneeseen huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vatkaa niistä pehmeää vaahtoa, noin 2-3 minuuttia. Lisää munat ja jatka sekoittamista muutama minuutti, tarkista välillä nuolijaa apuna käyttäen, että kulhon pohjalle ei jää mitään sekoittumatta. Värjää tässä vaiheessa taikinaa pinkillä pastavärillä. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne muutamassa erässä, sekoita niin että taikina juuri ja juuri sekoittuu. Kaada piimä sekaan ja sekoita tasaiseksi, älä sekoita liikaa! Taikina on paksuhkoa.

Kaada taikinaa tasaisesti jokaiseen vuokaan (punnitse, noin 540g per vuoka) ja paista uunissa noin 25 minuuttia.

Anna kakkupohjien jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat ne ritilän päälle jäähtymään. 

SITRUUNAINEN VADELMAHILLO

Sekoita vesi ja maizena keskenään. Laita sitten kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia matalalla lämmöllä, sekoittele välillä. Laita kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään noin 15 minuutiksi. 

NOPEA LEMON CURD

Pese sitruuna huolella. Kuutioi voi. Raasta kuori ja purista mehu. Laita sitruunanmehu, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes se alkaa paksuuntua. Sekoita lasissa maizena sekä vesi ja kaada kattilaan. Anna seoksen hetki lämmetä ja sekoittele samalla. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon kuutioitu voi. Sekoita. 

SITRUUNAVOIKREEMI

Vatkaa yleiskoneessa voi pehmeäksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää sitten sitruunamehu, kerma, vaniljauute ja suola sekoittimen ollessa alhaisella tasolla, lopuksi laita muutama tippa keltaista pastaväriä. Lisää nopeutta ja vatkaa vielä 2-3 minuuttia. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on liian ohutta, kermaa, jos kuorrutus on liian paksua, tai ylimääräinen ripaus suolaa, jos kuorrutus on liian makeaa. 

KORISTELU

Värjää sokerimassaa niin että saat jokaista sateenkaaren väriä, muotoile niistä sateenkaari. Työnnä sateenkaaren juureen hammastikut, jotta saat sen pysymään kauniisti kakun päällä. Kauli loput jäljelle jääneet värikkäät massat ja leikkaa muoteilla kuvioita, vaikka sydämiä. Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivaa koristeita kiertoilmauunissa 40-45 asteessa noin 15 minuuttia. Anna kuivua vielä hetki huoneenlämmössä. 

Sulata Candy Melts napit varovasti mikrossa. Jaa sitten kuuteen pieneen lasiin/mukiin ja värjää sateenkaaren väreillä. 

Vatkaa kerma yleiskoneessa tai käsivatkaimella vaahdoksi ja pursota sitten valmiin kakun päälle ruusukkeita, voit värjätä jollain värillä. 

KAKUN KOKOAMINEN

Ota 20cm korkea kakkuvuoka. Vuoraa reunakalvolla. Aseta ensimmäinen kakkupohja ja pursota sitruunakreemiä ohut rengas kakkupohjan reunalle. Laita sitten vadelmahilloa. Nosta päälle toinen kakkupohja ja pursota taas kakkupohjan reunalle ohut rengas sitruunakreemiä. Laita sitten lemon curd. Nosta päälle viimeinen kakkupohja ja laita vuoka pakkaseen noin 15-20 minuutiksi. 

Nosta kakku pakkasesta ja kumoa tarjoilualustalle. Irrota reunakalvo. Kuorruta kakku lopulla sitruunakreemillä ja tasoita pinta kauniiksi käyttäen palettiveistä tai kakkuraappaa. 

Koristele värjätyllä Candy Melts sulalla, tee reunoille valumia. Asettele kakun päälle sateenkaari ja koristele sokerimassakoristeilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Yksisarviskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Emojis go tropiikki, HannaKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänä
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti