Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakku

Julkaistu 17.11.2020 14:49

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2 rkl voita vuoan voiteluun
  • 2 rkl korppujauhoja vuokaan

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 300 g sokeria
  • 0,75 dl vettä
  • 0,5 tl sitruunahappopulveria

Ricottakreemi

  • 300 g ricottajuustoa
  • 3,5 dl kuohukerma
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1,2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Marjatäyte kakun väliin

  • n. 1 l tuoreita mansikoita
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1,5 dl sokeri
  • mintun lehtiä

Kakun koristelu

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 4 - 5 mintunlehteä
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (22cm). Paista kakkupohjaa 160 asteessa alimmalla ritilätasolla 40 min.

MARENKI: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Aloita matalimmalla nopeudella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta siirapiksi 118 -120 asteeseen. Kaada kuuma siirappi tasaisesti valkuaisvaahtoon, samalla säädä yleiskoneen nopeus keskinopeudelle. Kun kaikki siirappi on kaadettu seokseen, lisää sitruunahappo ja nosta koneen nopeus maksiminopeudella. Anna koneen 5 min sekoittaa seosta. Siirrä marenki pursotinpussiin. 

RICOTTAKREEMI: Vaahdota kerma ja puolet sokerista.  Sekoita ricottajuusto, sokeri ja raastettu sitruunan kuori.  Yhdistä kermavaahtoon varovaisesti.

MARJATÄYTE KAKUN VÄLIIN: Leikkaa 1 litraa mansikoita tasakokoisiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja sokeri. Survo kevyesti, kunnes sokeri on sulanut.

KAKUN KOKOAMINEN: Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Voitele kakun pohjalle puolet marja täytteestä lisää puolet ricottakreemistä sen päälle. Toistaa samoin seuraavaan kerrokseen. Nosta kolmas kerros kakun päälleen ja kostuta vähäsen mehulla.

KAKUN KORISTELU: Pursota marenkia kakun reunoihin ja päälle peittäen koko kakku marengilla. Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintun lehdillä. Pidä kakkua jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Sitruuna-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaKoko Suomi leipoo: Isoveljen sitruunakuppikakutKoko Suomi leipoo: Marin vegaaninen Britakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti