Koko Suomi leipoo: Kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_1_TAIDONNAC2A8YTETEHTAC2A8VAC2A8_RAKKAUSLEIVONTAA_ANNE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2 rkl voita vuoan voiteluun
  • 2 rkl korppujauhoja vuokaan

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 300 g sokeria
  • 0,75 dl vettä
  • 0,5 tl sitruunahappopulveria

Ricottakreemi

  • 300 g ricottajuustoa
  • 3,5 dl kuohukerma
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1,2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Marjatäyte kakun väliin

  • n. 1 l tuoreita mansikoita
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1,5 dl sokeri
  • mintun lehtiä

Kakun koristelu

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 4 - 5 mintunlehteä
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (22cm). Paista kakkupohjaa 160 asteessa alimmalla ritilätasolla 40 min.

MARENKI: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Aloita matalimmalla nopeudella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta siirapiksi 118 -120 asteeseen. Kaada kuuma siirappi tasaisesti valkuaisvaahtoon, samalla säädä yleiskoneen nopeus keskinopeudelle. Kun kaikki siirappi on kaadettu seokseen, lisää sitruunahappo ja nosta koneen nopeus maksiminopeudella. Anna koneen 5 min sekoittaa seosta. Siirrä marenki pursotinpussiin. 

RICOTTAKREEMI: Vaahdota kerma ja puolet sokerista.  Sekoita ricottajuusto, sokeri ja raastettu sitruunan kuori.  Yhdistä kermavaahtoon varovaisesti.

MARJATÄYTE KAKUN VÄLIIN: Leikkaa 1 litraa mansikoita tasakokoisiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja sokeri. Survo kevyesti, kunnes sokeri on sulanut.

KAKUN KOKOAMINEN: Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Voitele kakun pohjalle puolet marja täytteestä lisää puolet ricottakreemistä sen päälle. Toistaa samoin seuraavaan kerrokseen. Nosta kolmas kerros kakun päälleen ja kostuta vähäsen mehulla.

KAKUN KORISTELU: Pursota marenkia kakun reunoihin ja päälle peittäen koko kakku marengilla. Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintun lehdillä. Pidä kakkua jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.




Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.