Koko Suomi leipoo: Pinjan pyöreät siemennäkkärit
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi pyöreitä siemennäkkäreitä.
Ainekset
- 2 ½ dl täysjyvämaissijauhoja
- 1 ¼ dl auringonkukan siemeniä
- ¾ dl kurpitsansiemeniä
- ¾ dl pinjan siemeniä
- ¾ dl pellavan siemeniä
- ¾ dl oliiviöljyä
- 3 dl kiehuvaa vettä
- ½ tl suolaa
- sormisuolaa
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Sekoita siemenet, suola ja maissijauhot yhteen.
2. Lisää kiehuva vesi ja oliiviöljy. Sekoita.
3. Painele näkkäri tasaiseksi pellille ja paina noin 9 cm halkaisijaltaan olevalla lasilla levystä pyöreitä näkkäreitä.
4. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
5. Paista 150 asteisessa uunissa noin 50 min.
6. Tarjoile voin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan