Koko Suomi leipoo: Tommin Auringonkukan näkkäri
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Tommi leipoi auringonkukkanäkkäriä.
Ainesosat
- 2 kananmunaa
- 1 1/4 dl seesamsiemeniä
- 180 g auringonkukansiemeniä
- 1/4 dl pellavansiemeniä
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kaikki muut aineet lukuunottamatta ¼ dl seesaminsiemeniä jotka ovat koristeeksi ja auringonkukansiemeniä. Sekoita massaksi. Auringonkukansiemenet kannattaa lisätä ihan viimeisenä taikinaan jotta ne eivät ehdi vettyä.
2. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.. Leikkaa tässä vaiheessa palat valmiiksi ennen paistoa koska valmista, rapeaa näkkäriä saattaa olla haastavaa leikata paloiksi. Paista palat 175 asteessa noin 30 minuuttia.
3. Lisää palojen pinnalle jäljelle jääneet seesaminsiemenet noin kaksi minuuttia ennen paistoajan umpeutumista, sillä ne ottavat helposti liikaa väriä uunissa. Anna jäähtyä ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan