Koko Suomi leipoo: Stracciatella cannolit
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin Stracciatella cannolit.
Taikina
- 320g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
- 1,5rkl kaakaojauhetta
- ½ appelsiininkuori
- ¼ tl merisuolaa
- 1,5rkl voita
- 50ml vettä
- 80ml valkoviiniä
Paistamiseen
- Rypsiöljy
Appelsiinifluidi
- 120 gappelsiinimehu
- 15 gsokeri
- 1,5 gagar agar
- 0,5 gxantana
- 150 g mascarpone-juustoa
- 120gkermaa
- 60g sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½vaniljatanko
- 50g tummaa suklaataripaus merisuola
Valmistusohje
TAIKINA: Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet ja vaivaa kiinteä taikina. Kelmuta ja anna levätä 20 minuuttia jääkaapissa. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi ja stanssaa pyöreitä 10-12 cmkokoisia paloja, kieritä putken ympäri. Paista öljyssä.
TÄYTE: Keitä appelsiinimehu, lisää kuivat aineet. Kiehauta ja jäähdytä. Vaahdota juusto, kerma ja sokerit. Lisää suklaa ja suola. Pursota täytteet cannolin sisään ja koristele kandeeratulla appelsiinillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan