Koko Suomi leipoo: Pala rakkautta (suklaakakku)
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.
Pohja
- 2,5 dl tummaa kaakaojauhetta
- 3 dl kuumaa kahvia
- 2,5 dl muscovadosokeri
- 2,5 dl sokeri
- 3 kananmunaa
- 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl smetanaa
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
- 1/2 puolikkaan appelsiinin mehu puristettuna
- 2 tl vaniljauutetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
Täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 300 g tummaa suklaata
- 8 dl vispikermaa (osa käytetään koristelussa)
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Kakun kostutus
- 1 kokonainen appelsiini
Suklaaganache
- 200 g tumma suklaata
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
KAKKUPOJIEN VALMISTUS: Laita uuni kuumenemaan 180 °C. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle 3 x 20 cm (pinnoitettua vuokaa). Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja ruokasoodaa. Sekoita isoon kulhoon kaakaojauhe ja kaada kuumaa kahvia tai vettä päälle, vispaa hyvin. Lisää seuraavaksi sokerit, öljy ja smetanaa, vispaa seos. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vaniljauute. Lisää lopuksi jauhoseos siivilän läpi ja sekoita hyvin.
Jaa taikinat tasaisesti kolmeen vuokaan ja laita uunin keskitasolle. Anna kakkujen paistua n. 15-20 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden grillitikun avulla. Jos tikku tulee puhtaana kakusta, silloin kakku on kypsä. Sillä välin, kun kakut ovat uunissa siirrytään seuraavaan työvaiheeseen eli täytteen tekoon.
TÄYTTEEN VALMISTUS: Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi. Lisää seuraavaksi jäähtynyt suklaa nauhana tuorejuustoon vatkaten ja vatkaa lopuksi kerma joukkoon.
KAKUN KOKOAMINEN: Kakku on sen verran jäähtynyt, että se ei tarvitse kostutusta, mutta tarvittaessa voi kostuttaa esim. appelsiinituoremehulla. Jaa täyte tasaisesti kolmeen osaan ja jätä osa täytteestä loppukoristeluun kuorrutukseen. Laita ensimmäinen kakkupohja kakkualustalle ja kostuta pohja varovasti appelsiinin tuoremehulla. Laita noin 3 dl suklaakuorrutusta ja tasoita palettiveitsellä. Laita päälle toinen pohja ja toista sama. Kuorruta kakku suklaakuorrutteella kauttaaltaan.
Kun olet kakun koonnut ja kuorruttanut, laita huoneenlämpöinen ganache pursotuspussiin. Tee pieni reikä pursottimen päähän ja tee suklaavalumaa kakun alareunaan asti. Laita loput täytteet pursotuspussiin ja tee tähtityllan läpi huippuja kakun reunalle. Laita seuraavaksi mansikat huippujen päälle (halutessasi voit kuorruttaa mansikat suklaalla). Laita seuraavaksi vadelmat ja mintunlehdet kakun reunoille.
SUKLAAGANACHEN VALMISTUS: Kuumenna kermaa kattilassa kiehumispisteeseen. Pilko suklaa ja pistä kulhoon. Kaada suklaan päälle n. puolet kuumasta kermasta ja ole sekoittamatta n. minuutin ajan. Kaada loput kermasta suklaan joukkoon sekoittaen. Kaada huoneenlämpöinen ganache kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka