Koko Suomi leipoo: Black&White-kakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_5_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_MIRROR_GLAZE_KAKKU_KUVA_ANNA_GREUS-2

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa haasteena on tehdä kesähelteillä kakku peilikuorrutuksella.

Kakkupohjat

  • 220 g                 vehnäjauhoja
  • 245g                  täysmaitoa
  • 240 g                 kananmunanvalkuaisia
  • 2 tl                      vaniljasokeria
  • 350 g                 sokeria
  • 4 tl                      leivinjauhetta
  • 1tl                       suolaa
  • 70 g                    voita huoneenlämpöisenä
  • 70 g                    creme fraichea
  • Mustaa ja valkoista pastaväriä

Kakkujen kostutukseen

  • 1dl                      täysmaitoa
  • 1 tl                      vaniljasokeria

Salmiakkitäyte

  • 200 g                 voita, huoneenlämpöistä
  • 250 g                 tomusokeria
  • 1dl                      Haganol- salmiakkimikseriä
  • 2 rkl                   Urtekramin lakritsijauhetta
  • 2 dl                     kuohukermaa
  • 100 g                 valkosuklaata

Mirrorglaze-kuorrutteet

  • 4 1/2                                              liivatelehteä
  • 300 g                                              valkosuklaata
  • 2 1/4 dl            kevytkermaa
  • 1/4 dl                glukoosisiirappia
  • 1/2 dl                rypsiöljyä
  • Mustaa ja valkoista pastaväriä

Koristeluun

  • 200 g                 Karhunvatukoita
  • 100 g                 valkosuklaata

Valmistusohje

KAKKUPOHJAT: Varmista, että kananmunanvalkuaiset ja maito ovat huoneenlämpöisiä. Sekoita kulhossa valkuaiset, maito ja vaniljasokeri sekaisin haarukalla, kunnes ovat sekoittuneet. Yhdistä keskenään kuivat aineet monitoimikoneessa keskinopeudella, kunnes aineet ovat sekoittuneet. Lisää voi ja creme fraiche ja sekoita 1-2 minuutin ajan. Lisää 2-3 osassa maito-valkuaisseos, kunnes taikina on sileää ja tasaista. Jaa taikina kahteen osaan - lisää toiseen valkoista pastaväriä ja toiseen mustaa. Voitele tai käytä sprayta vuokien voiteluun ja lisää toiseen kakkuvuokaan valkoinen ja toiseen musta kakkutaikina. Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoissa ja nosta sitten kakut jäähtymään kakku ritilän päälle. Kakkupohjien on oltava kokonaan jäähtyneet ennen kuorrutteen lisäämistä ja pakastamista.

SALMIAKKETÄYTE: Sekoita keskenään voi ja tomusokeri paksuksi kreemiksi. Lisää lakritsijauhe ja salmiakkimixeri ja sekoita.

MIRRORGLAZE-KUORRUTTEET: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa kerma kattilaan, lisää glukoosisiirappi ja liivatteet ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Älä kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pois levyltä, lisää öljy. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja kaada päälle kuuma kermaseos koko ajan sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Jaa seos kahteen astiaan josta ne on helppo kaataa, värjää pastavärillä toinen valkoiseksi ja toinen mustaksi. Anna seoksen jäähtyä n. 35-37 asteiseksi ennen jäädytetyn kakun pinnalle kaatamista. Jos glaze-kuorrute jäähtyy liikaa, voit lämmittää sitä vesihauteen päällä hetken. Valmista kuorrutteet kuitenkin vasta juuri ennen kakun kuorruttamista.

KORISTELUUN: Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä. Dippaa karhunvatukat valkosuklaassa ja anna jäähtyä.

KAKUN KOKOAMINEN: Leikkaa kakkupohjat neljään osaan (sinulle tulee neljä kakkulevyä). Leikkaa kakku kolmeen osaan muoteilla siten että saat kolme erikokoista osaa. Kokoa kakku 20cm halkaisijan pahviselle kakkualustalle niin sinun on helpompi nostella sitä. Laita sitten valkoisen kakkupohjan sisään musta kakkupohja, ja keskelle valkoinen. Kostuta vaniljamaidolla, lisää salmiakkitäytettä ja kokoa seuraava kerros niin että musta kakkurengas on ulkoreunalla, sen sisällä on valkoinen rengas ja keskellä musta ja toista kostuke ja täyte, lisää vielä seuraavat kerrokset. Säästä kuorrutetta niin, että levität sen koko kakun pintaan ennen pakastimeen laittoa - koita saada mahdollisimman tasainen pinta. Anna kakun pakastua pakastimessa vähintään tunti, mielellään pari.

Valmista kuorrutteet. Nosta kakku pakastimesta ja kaada kuorrutteet kakun pinnalle joko vuorotellen mustaa ja valkoista, tai haluamallasi tavalla. Kakun jäätyneen pinnan ansiosta kuorrute hyytyy kauniiksi kiiltäväksi pinnaksi kakun päälle, siksi on tärkeää, että kuorrutteet eivät ole liian lämpimiä.

Koristele kakku valkosuklaaseen dipatuilla karhunvatukoilla ja mustilla ja valkoisilla marengeilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.