Mainos

Koko Suomi leipoo: Annin La vie en rose – yllätyskakku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps3_taidonnäyte_ScrCapt2_Lavieenrose_yllatyskakku

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.

Tumma kakkupohja

  • 100g tummaa suklaa
  • 1dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 75g Valio voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5dl kaakaojauhetta

Vaniljakakkupohja

  • 4dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 4dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl ruokasoodaa
  • ¾ tl suolaa
  • 85g Valio voi suolaton, huoneenlämpöinen
  • 3 kpl kananmunaa, huoneenlämpöinen
  • 110g Valio smetanaa
  • 90ml rypsiöljyä
  • ½ appelsiinin mehu ja kuoriraaste
  • 2,5dl Valio täysmaitoa

Suklaaganache

  • 175g tumma suklaa
  • 2dl Valio vispikermaa
  • 15g Valio voita

Kuorrute

  • 250g Valio voita, huoneenlämpöinen
  • 400g tomusokeria
  • 100g valkosuklaa
  • tippa vaaleanpunaista pastaväriä

Valmistusohje

TUMMA KAKKUPOHJA: Sulata suklaa ja laita jäähtymään. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen kunnolla vatkaten. Lisää suklaa taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikinasta pellille ohut, tasainen levy. Paista 175c noin 15-20min. Laita jäähtymään.

VANILJAKAKKUPOHJA: Vaniljakakkupohjaa varten mittaa sokeri ja koverra joukkoon vaniljatangon siemenet. Sekoita vanilja hyvin sokerin sekaan. Lisää sitten joukkoon jauhot, nostatusaineet ja suola. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vatkaa muutaman minuutin ajan. Seos jää vielä tässä vaiheessa hyvin hiekkamaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmunat, smetana, öljy ja appelsiinimehu ja -kuoriraaste. Vispaa seos tasaiseksi. Lisää tämä neste kuivien aineiden sekaan ja vatkaa sen verran, että kaikki menee tasaiseksi. Lopuksi lisää maito ja vispaa nopeasti kaikki tasaiseksi. Ota kuusi noin 10x20cm kokoista leipävuokaa. Laita vuokiin ohut kerros vaaleaa taikinaa. Ota tummasta kakkupohjasta pieniä stanssattuja ympyröitä (halkaisija noin 1cm, voit tehdä tämän esim. pursotustyllan toisella päällä) ja tee niistä leipävuuan leveyden mittainen jono. Aseta jonoja kolmeen tai neljään vuokaan, mutta katso, että jonot menevät eri kohtiin eri vuokiin. Kaada vaaleaa kakkupohjaa jonojen päälle ja vuokiin ylipäätään niin, että jonot melkein peittyvät. Kaada loppu taikina jonottomiin vuokiin (eli kaksi tai kolme vuokaa), mutta katso, että kaikissa vuoissa olisi suurinpiirtein saman verran taikinaa. Paista pohjia 175c 20min. Testaa kypsyys. Laita pohjat kylmään jäähtymään.

SUKLAAGANACHE: Valmista suklaaganache rouhimalla suklaa pieneksi. Laita rouhe kulhoon. Kuumenna vispikerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada sitten suklaarouheen päälle. Anna seoksen seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Laita pakastimeen jähmettymään noin 15 minuutiksi tai kunnes se on levitteenomaista.

KAKUN KASAUS: Kasaa kakku niin, että alimmaiseksi tulee täysin vaalea kakkupohja. Levitä sen päälle ohuelti suklaaganachea. Jätä reunoista noin puoli senttiä – sentti paljaaksi. Laita toinen pohja päälle ja täytä se samoin. Suklaakakkupaloja sisältävät pohjat kuuluvat neljäksi keskimmäiseksi pohjaksi. Päällimmäiseksi tulee täysin vaalea kakkupohja. Kun kaikki kuusi pohjaa on päällekkäin, ja jokaisessa välissä on suklaaganachea, nosta kakku jäähtymään jääkaappiin.

Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri vähitellen sekaan ja vatkaa hyvin (jopa 10-15min). Sulata valkosuklaa ja sekoita se voi-sokerikreemin joukkoon. Värjää pastavärillä vaaleanpunaiseksi.

VALMISTA KREEMIRUUSUJA kukkanaulan ja ohuen terälehtityllan avulla. Laita ruusut odottamaan kylmään.

Levitä ohut kerros kuorrutetta kakun päälle. Siirrä kreemiruusut kakun päälle. Laita sitten loppu kuorrute pursotinpussiin ja pursota kukkatyllalla ruusukkeita kakun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat