Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sweet and sour

Julkaistu 27.01.2020 21:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden finaalijaksossa kilpailijat pistävät parastaan.

Pohjat

  • 200 g voita
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 4 dl vettä
  • 3 dl ranskankermaa
  • 4 kanamunaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 11 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 dl kotimaisia pakastepunaherukoita

Kostutus

  • 2 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Kinuski

  • 5 dl kuohukermaa
  • 5 dl fariinisokeria

Marenkivoikreemi

  • 8 kananmunan valkuaista
  • 6 dl sokeria
  • 1,25 dl vettä
  • 720 g vähäsuolaista voita
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • tippa punaista pastaväriä
  • 4 dl punaisia viinimarjoja

Isomaltoosikoriste

  • 2 dl isomaltoosia

Koristeluun

  • 6 dl tuoreita punaherukkaterttuja
  • kinuskia, jota jäi täytteestä
  • 200 g valkosuklaata
  • kultaista tomuväriä

Valmistusohje

POHJAT: Sulata voi mikrossa. Sekoita keskenään öljy, vesi, ranskankerma, munat ja sokerit. Lisää niiden joukkoon sula voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi punaherukat ja sekoita nopeasti. Jaa taikina kolmeen 20 cm irtopohjavuokaan ja paista pohjia kiertoilmalla 160 asteessa n. 45-50 minuuttia. Laita kakkupohjat jäähtymään. Leikkaa jäähtyneet pohjat kahteen osaan.

KINUSKI: Lisää kerma ja sokeri kattilaan. Anna kiehua n. 20 minuuttia.

MARENKIVOIKREEMI: Erottele valkuaiset ja vatkaa n. 10 minuuttia. Samalla kun valkuaisvaahto vatkaantuu tee sokeriliemi kattilassa. Lisää kattilaan sokeri ja vesi. Lämmitä seos 121 asteiseksi, älä sekoita seosta. Kun seos on saavuttanut lämpötilan, lisää se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon. Anna seoksen vatkautua täydellä teholla vielä n. 10 minuuttia, että seos on huoneen lämpöistä. Vaihda vispilä k-vatkaimeen ja lisää huoneen lämpöinen voi pienissä paloissa koko ajan sekoittaen. Mausta kreemi kardemummalla. Jätä punainen väri vielä odottamaan.

ISOMALTOOSIKORISTE: Sulata isomaltoosi kattilassa. Kun kaikki kiteet ovat sulaneet, anna seoksen seistä hetki että ilmakuplat tasoittuvat. Laita pöydälle silikonialusta, jonka päällä on leivinpaperi. Levitä sokeria leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon ja anna jähmettyä hetki. Nosta sokerilevy tasapohjaisen kulhon päälle, joka on ylösalaisin pöydällä. Anna isomaltoosin valua alaspäin. Voit tässä vaiheessa hieman itse vetää sokeria haluttuun muotoon, kun se on vielä notkeaa. Anna jähmettyä. Irrota koriste leivinpaperista ennen kuin se on täysin jähmettynyt.

KAKUN KOKOAMINEN: Ota ensimmäinen kakkupohja ja aseta se kakkualustalle. Kostuta pohja hennosti ja laita päälle 0,5 dl punaherukoita sekä kinuskiraitoja. Pursota väliin marenkivoikreemiä ja tasoita palettiveistä apuna käyttäen. Laita päälle toinen kakkupohja ja toista sama. Laita kolmas kakkupohja täytteen päälle ja kostuta pohja. Tämän jälkeen ota 20 cm halkaisijaltaan oleva ohuempi kakkualusta ja laita se kolmannen kakkupohjan päälle. Pinoa neljäs kakkupohja pahvin päälle ja jatka täyttämistä, kunnes olet saanut kuudennen kakkupohjan ylimmäiseksi. Kostuta myös ylimmäinen pohja.

Kuorruta kakku marenkivoikreemillä kauttaaltaan. Säästä kreemiä pieneen erilliseen astiaan ja värjää kreemi punaiseksi pastavärillä. Tee kakun alareunaan paksumpi punainen kreemitys ja koristele reuna kultaisella tomuvärillä.

Ota kakun täyttämisestä yli jäänyt kinuski ja laita se pulloon. Valuta kakun reunoille ja keskelle, tasoita palettiveitsellä. Nosta kylmään jäähtymään. Viimeistele kakku isomaltoosikoristeella. Värjää osa punaherukkatertuista kultaisella tomuvärillä. Nosta isomaltoosikoristeen keskelle runsaasti punaherukkaterttuja.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Pinkki kreemifantasia, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Ullan Unelmien gravity cakeKoko Suomi leipoo: Annin La vie en rose – yllätyskakkuKoko Suomi leipoo: Pala rakkautta (suklaakakku) Koko Suomi leipoo: Black&White-kakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti