Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mökkitiellä juustokakkuset, Hannan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 04.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Kauramurupohja

  • 105 g + 40 g voita
  • 4,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,75 dl sokeria

Juustokakkumassa

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl kuivattua kamomillaa
  • 400 g tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • 3 kpl kananmunia
  • 2 dl tomusokeria
  • 3 rk erikoisvehnäjauhoja

Mansikkatäyte

  • 150 g tuoreita mansikkoita
  • 2 rkl sokeria
  • Loraus vettä

Kermareunus

  • 1,5 dl vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria

Mansikat juustokakkusten päälle

  • 150 g tuoreita mansikkoita

Sokerimassakukkaset

  • 100 g valkoista sokerimassaa/kaulintamassaa
  • Keltaista pastaväriä
  • Elintarvikeliimaa
  • Hieman tomusokeria
  • Pieni sivellin
  • Kukkamuotti
  • Pallopäinen marsipaanityöväline
  • ½ punttia sitruunamelissaa
  • Minttua

Valmistusohje

KAURAMURUPOHJA: Hienonna kaurahiutaleita kevyesti tehosekoittimessa. Sulata 105 g voita pannulla, ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet sekä sokeri. Paahda hiutaleita pannulla niin kauan, kun hiutaleet ovat saaneet hieman väriä pintaansa ja kaikki voi on imeytynyt niihin. Sekoita hiutaleita koko paahtamisen ajan, etteivät ne pala. Lisää loput 45 g voita pannulle ja anna sulaa kaurahiutaleiden joukkoon. Painele kaurahiutaleet tasaisesti pienien piirakkavuokien pohjille. Käytä apuna lusikkaa, sillä hiutaleet ovat kuumia. Jätä vuoat sivuun jäähtymään. Laita uuni kuumenemaan 150 astetta (kiertoilmauuni).

JUUSTOKAKKUMASSA: Lämmitä kuohukerma sekä kuivattu kamomilla kattilassa kiehuvaksi, mutta älä keitä. Kaada neste toiseen astiaan ja vedä muutaman kerran tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sekaisin. Nosta seos jääkaappiin jäähtymään. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen ranskankerma. Lisää tomusokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.  Lisää jauhot ja kamomillakerma. Vatkaa hyvin sekaisin. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

MANSIKKATÄYTE: Mittaa tehosekoittimeen mansikat ja sokeri sekä hieman vettä. Aja aineet tehosekoittimella sosemaiseksi. 

KOKOA JUUSTOKAKKUSET: Laita vuoat, joihin olet painellut pohjat, uunipellin päälle. Laita jokaisen pohjan päälle 1 tl mansikkatäytettä. Kaada juustokakkumassaa pohjien päälle. Laita jokaisen juustokakkusen päälle vielä 1 tl mansikkatäytettä. Sekoita hieman cocktail
tikulla. Laita juustokakkuset uuniin, ja paista niitä noin 20 minuuttia (kiertoilma). Kun juustokakkuset ovat kypsiä, nosta ne ritilän päälle jäähtymään.
(Valmiin juustokakun kuuluu hyllyä keskeltä, mutta ei näyttää nestemäiseltä. Kokeile kypsyyttä heiluttamalla kakkua kevyesti.)

KORISTELU: Vatkaa kerma ja tomusokeri kunnon vaahdoksi. Mausta kermavaahto raastetulla sitruunan kuorella. Laita kermavaahto jääkaappiin odottamaan.

MANSIKAT PÄÄLLE: Lohko mansikat samankokoisiksi lohkoiksi niin, että jokaisen kakkusen päälle tulee kolme
lohkoa. Tai koristele niin kuin itse haluat.

SOKERIMASSAKUKKASET: Pehmennä tarvittava määrä sokerimassaa pyörittelemällä sitä käsiesi välissä. Kauli massa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi (1-1,5 mm). Ota levystä kukkamuotilla 10 kpl kukkasta. Ohenna terälehtiä pallopäisellä työkalulla elävämmän näköisiksi. Värjää tarvittava määrä sokerimassaa keltaiseksi. Pyörittele keltaisesta massasta pieni pallo, joka sopii kooltaan kukan keskustaksi. Litistä
pallo litteämmäksi tiheää sihtiä vasten, jolloin muodostuu kuvio pallon pintaan. Liimaa keskusta paikalleen kukan keskustaksi. Anna kuivua hetki.

LEIVOSTEN VIIMEISTELY: Kun juustokakkuset ovat täysin jäähtyneet, irrota ne varovasti paistovuoista: käy reunat läpi
veitsellä ja leikkaa vuoka auki niin, että saa kakkusen nostettua pois vuoasta veitsellä
pohjasta auttaen. Laita kakkunen leivospaperin päälle. Asettele mansikan lohkot juustokakkusten päälle niin, että leikkauspinta näkyy. Laita kermavaahto pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin, ja pursota kakkusten reunoille pieniä tähtiä. Viimeistele sokerimassakukkasilla, sitruunamelissalla ja mintun lehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pallo kuin pallo, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Kukkiva pavlovakranssi, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Yksisarviskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänäKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti