Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakku

Julkaistu 11.01.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin omat versiot kuninkaallisesta aamupalakakusta.

Kakkupohja

  • kananmuna 4 kpl
  • erikoishienoa sokeria 2 dl
  • perunajauhoja 0,5 dl
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 0,5 dl
  • leivinjauhetta 1 tl
  • vaniljasokeria 0,5 tl

Kostuke

  • vettä 1 dl
  • vaniljasokeria 0,5 tl

Täyte

  • Vadelmacurd
  • kananmunan keltuainen 1 kpl
  • pakastevadelmia 150 g
  • vettä 2 rkl
  • voita 15 g

Kerma

  • kuohukermaa 1 dl
  • vaniljatuorejuustoa 150 g
  • (erikoishienoa sokeria 1 tl mauksi)
  • kuorittuja pistaasipähkinöitä 40 g

Kuorrute

  • Kreemi
  • kananmunan valkuainen 4 kpl
  • erikoishienoa sokeria 2,5 dl
  • voita 290 g
  • punaista pastaväriä
  • violettia pastaväriä

Valkosuklaaganache

  • Kirkkaan valkoisia candy meltsejä 150 g
  • Kuohukermaa 1 dl

Koristeet

  • tuoreita vadelmia 50 g
  • punaista kimalletomuväriä
  • valkoista sokerimassaa 100 g
  • punaista pastaväriä

Valmistusohje

KAKKUPOHJAN VALMISTUS: Vaahdota kananmunat ja 1,5 dl sokeria. Lisää joukkoon loput kuivat ainekset ja sekoita. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia. Sirottele pöydälle levitetyn leivinpaperin päälle loput sokerista ja kumoa kypsä, kullanruskeaksi paistunut pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä ja sen jälkeen leikkaa siitä, joka veitsellä, saksilla tai muoteilla 4 kpl x 11 cm ja 3 kpl x 8 cm kokoisia ympyräpohjia.

TÄYTE: Aloita valmistamalla vadelmacurd.  Sulata pakastevadelmat kattilassa. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, muista keittää niitä noin 5 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä. Paseeraa pehmeät vadelmat siivilän läpi. Laita paseerattu, sileä seos kattilaan ja lisää joukkoon keltuainen. Kiehauta seos.  Lisää joukkoon nokare voita ja jäähdytä seos. Kaada curd laakealle astialla ja laita kylmään jäähtymään. Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat entisestään paahteisemman maun. Rouhi pähkinät. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljatuorejuusto joukkoon edelleen vatkaten. Lisää kermaseokseen jäähtynyt ja hieman jähmettynyt curd sekoittaen täyte tasaiseksi.

KAKKUJEN TÄYTTÄMINEN: Aloita kakkujen täyttäminen. Iso ja pieni kakku täytetään erikseen, joten täytä ne kahdelle eri alustalle. Aloita kostuttamalla pohja. Kiehauta vesi ja sekoita sekaan vaniljasokeri. Anna jäähtyä. Kostuta kakkupohja lusikkaa tai pullasutia apuna käyttäen. Lisää vadelmamoussea ja ripottele pistaasirouhetta. Toista tämä, kunnes laitetaan viimeinen pohja kanneksi. Muista myös kostuttaa se. 11 cm halkaisijaltaan oleva kakku on tarkoitukselle korkeampi, kuin 8 cm halkaisijaltaan oleva. 

KUORRUTTEEN VALMISTUS: Vaahdota valkuaiset ja sokeri kuuman vesihauteen yllä noin 7 minuutin ajan, kunnes massa on paksua ja kiiltävää. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkausta vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi muutamassa erässä edelleen vatkaten. Taita keltaisuutta lisäämällä pieni määrä violettia pastaväriä. Jaa seos puoliksi ja värjää puolet siitä pinkiksi. Laita pinkkimassa pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Kuorruta molemmat kakut ohuelti valkoisella kuorrutteella ja jäähdytä niitä hetki. Pursota isompaan kakkuun ruusupursotukset ja kuorruta pienempi kakku valkoisella kreemillä. Jähmetä kakut ja kokoa sitten pienempi kakku isomman päälle. Pursota pienemmän kakun päälle pinkillä marenkivoikreemillä suoraa ketjupursotusta.

KORISTEET: Värjää valkoinen sokerimassa pinkiksi ja muotoile siitä sokerimassaruusu tai –ruusuja. Viimeistele tuoreet vadelmat pinkillä kimalletomuvärillä esimerkiksi pientä ja puhdasta vesivärisivellintä apuna käyttäen. Asettele tuoreita vadelmia ja sokerimassaruusu kakun päälle. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Mustikkaunelma Koko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Sitruunainen vadelmakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti