Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mangoiset emojileivokset, Jari

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 20.11.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin emojileivoksia.

Leivospohjat

  • 150 g voita, huoneenlämpöisenä
  • 220 g erikoishienoja vehnäjauhoja sihdattuna
  • 35 g erikoishienoa sokeria
  • 1 kananmuna

Mangocurd

  • 5 tuoretta kypsää mangoa
  • 100g erikoishienoa sokeria
  • 4 limeä (mehu)
  • 5 keltuaista
  • ripaus suolaa
  • 60g voita
  • (säästä valkuaiset ja lisää niitä tarvittaessa, jos tulee liian löysää curdia)

Valkosuklaa kuorrute ganache

  • 550g Callebaut N° W2 valkosuklaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • Keltainen elintarvikeväri
  • Punainen efektiväri
  • Koristeet
  • vettä
  • 100g valkoinen sokerimassa
  • 100g musta sokerimassa
  • elintarvikevärit: punainen, sininen, keltainen
  • elintarvikeliima

Valmistusohje

POHJA: Laita uuni kuumenemaan 175’C. Nypi tai vatkaa koneella voi ja jauhot hiekkamaiseksi ja tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi. Lisää rikki vatkattu kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä hetki kylmässä tuorekelmuun käärittynä, ettei taikina kuivahda. Kun taikina on hieman asettunut, ota massasta pieniä määriä kerrallaan ja paina tortillaprässillä ohueksi levyksi.

Ota muotilla (7cm) pyöreitä paloja pohjaksi. Toisella alustalla kaulitse taikinaa suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa noin. 2cm paksuisi kaistaleita. Asettele piirakkarenkaat silikonialustan päälle (pyöreät piirakkarenkaat, halkaisija 7 cm). Aseta pohja ja reunakappaleet muottiin ja leikkaa tarvittaessa ylimääräiset pois. Mikäli taikina on hankalaa muovata tai leikata, aseta pelti muotteineen hetkeksi kylmään. 

Kun kaikki 12kpl piirakkapohjia on valmiita, pistele niitä vähän haarukalla ja laita ne hetkeksi kylmään. Valmista sillä välin mangocurd. Paista piirakkapohjia 175’c asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Tarkista kypsyys.  Kun piirakkapohjat ovat valmiita, laita ne jäähtymään ja peitä liinalla, etteivät ne kuivahda.

MANGO CURD: Kuori ja soseuta mango tehosekoittimella tasaiseksi. Sekoita kattilassa mangopyree, keltuaiset, sokeri, limemehu. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos on tasaista ja sakeaa. Nosta seos toiseen astiaan jäähtymään. Lisää voi pieninä nokareina voimakkaasti vatkaten (esim.  äsivatkaimella). Kun kaikki voi on sekoitettuna ja seos on ilmavaa, siirrä massa pursotinpussiin.

LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU: Kun piirakkapohjat ovat jäähtyneet, täytä ne mango curdilla täyteen ja silota pinta todella tasaiseksi esim. palettiveitsellä ja nosta hetkeksi kylmään jähmettymään. Valmista sillä välin sokerimassakoristeet ja kuorrute. 

SOKERIMASSAKORISTEET: Aloita sokerikoristeiden valmistelu; Muovaa ja lämmitä sokerimassoja kumihanskojen kanssa ja kaulitse ohueksi levyksi. Aloita valkoisesta massasta, koska musta sokerimassa saattaa värjätä. Värjää punaisella elintarvikevärillä pieni määrä valkoista sokerimassaa kieleksi, ja pieni määrä sinisellä (kyyneleet) leikkaa erilaisilla muoteilla emojinaamojen kuvioita (silmät, suut) sekä muovaile kieli ja kyyneleet. Käytä elintarvikeliimaa tarvittaessa. 

VALKOSUKLAA GANACHE: Lisää suklaa kulhoon ja kiehauta kerma kattilassa. Lisää kuuma kerma suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltaista elintarvikeväriä pieninä määrinä, kunnes saat halutun emojin keltaisen värin aikaiseksi. 

KORISTELU: Kuorruta jäähtyneet leivokset valkosuklaa ganachella ritilän päällä, jotta ylimääräinen kuorrute valuu pois. Lisää varovasti sokerimassakoristeita leivoksien päälle, jos pinta ennättää kuivahtaa niin käytä elintarvikeliimaa tarvittaessa. Lisää viimeisenä pölyväriä osaan emojileivoksia poskipunaksi.

VINKIT: Anna curdin jähmettyä riittävästi, jotta kuorrutteesta tulee tasainen. Anna kuorrutteen myös jähmettyä riittävästi, jotta koristeet yms pysyvät pinnalla. Jos uuni on paiston jälkeen jäähtynyt tarpeeksi, hyödynnä tuuletinta täytteen ja kuorrutteen kuivattamiseen.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pastellinen sateenkaariunelma, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Mökkitiellä juustokakkuset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Lomalla viimeinkin… Emoji-keksituulihatut rannalla, HarrietKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti