Koko Suomi leipoo: Liinan Salsatwistillä pullia
Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit toteuttavat suolaisen laskiaisherkun.
Pullataikina
- 2 dl Valio piimää
- 0,5 dl vettä
- 100 g Valio voita, huoneenlämpöistä
- 30 g tuorehiivaa
- 0,5 tl suolaa
- 4 rkl sokeria
- 8 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
- 0,5 dl tomaattipyreettä
- 1 kananmunankeltuainen
Salsa
- 5 kpl kotimaisia tomaatteja
- 1 kpl paprika
- 1 iso punasipuli
- 3 valkosipulikynttä
- 3 tl puristettua limettimehua
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 0,5 – 1 kpl tuorechiliä
- 1 rkl tuoretta basilikaa
- korianteri
- jalopenoa
Minimachot
- maissijauhoja
- Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- vettä
- suolaa
Paistamiseen
- Rypsiöljy
Koristeet
- 150 g cheddarjuustoa
- 1 kananmunankeltuainen
- 200 g kolmionmuotoisia mininachoja
Valmistusohje
PULLATAIKINA: Lämmitä vesi ja piimä. Laita tuorehiiva, sokeri ja lämmitetyt nesteet kulhoon. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon hieman jauhoja ja voita vuorotelleen. Lisää lopulta suola sekä tomaattipyree sekä aurinkokuivattutomaatin palaisia. Anna taikinan kohoaa 15-20 minuuttia uunissa 50 asteessa tai huoneen lämmössä 45 minuuttia.
Työstä taikinaa monitoimikoneella vähintään 10 minuuttia tai käsillä 25 minuuttia. Pyöritä 85 g taikinapaloista soikeita pullia uuninpellille leivinpaperin päälle. Anna kohoa muutama minuutti ja siveltelee kananmunankeltuaisella.
MININACHOT: Sekoita jauhot, suola ja vesi. Kaulitse taikina ohueksi. Leikkaa kolmionmuotoiseksi paloiksi. Paista rasvassa paistinpannulla.
SALSA: Pilko kaikki ainekset ja sekoita hyvin.
KORISTELU: Leikkaa pullista kansi pois. Liota kansi kananmunakeltuaisessa ja cheddarjuustossa, laita hetkeksi takaisin uuniin 220 asteeseen, kunnes juusto on rapea.
Täytä pullat salsalla ja koristele mininachoilla sekä aseta pullan juustokansi pystyasentoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan