Koko Suomi leipoo: Kasperin Sushi-laskiaispulla

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps6_6354
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit toteuttavat suolaisen laskiaisherkun.

  • Annosmäärä: 8–12

Pulla

  • 3 dl Valio maitoa
  • 25g hiivaa
  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 25g Valio voita
  • 30g seesaminsiemeniä
  • 15g merileväarkkeja
  • 1 kananmuna

Wasabimousse

  • 2 dl Valio vispikermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sinappia
  • 200 g kylmäsavulohta

Soijamajoneesi

  • 1 kananmuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

PULLAT: Sekoita hiiva maidon joukkoon. Sekoita sitten jauhot ja hiutaleet ja suola. Lisää voi. Sekoita jauhettu merilevä mukaan. Anna kohota noin puoli tuntia. Muotoile sämpylöiksi. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

WASABIMOUSSE: Vatkaa kerma. Sekoita muut ainekset joukkoon ja pursota puoliksi leikattujen sämpylöiden väliin. Aseta kylmäsavulohiviipaleet moussen päälle.

MAJONEESI: Laita Kippoon huoneenlämpöinen kananmuna sekä öljy. Sekoita sauvasekottimella ja mausta lopuksi soijalla ja sokerilla. Koristele pullat majoneesilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.