Koko Suomi leipoo: Kasperin Sushi-laskiaispulla
Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit toteuttavat suolaisen laskiaisherkun.
- Annosmäärä: 8–12
Pulla
- 3 dl Valio maitoa
- 25g hiivaa
- 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 25g Valio voita
- 30g seesaminsiemeniä
- 15g merileväarkkeja
- 1 kananmuna
Wasabimousse
- 2 dl Valio vispikermaa
- 2 tl sitruunamehua
- 2 tl wasabitahnaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl sinappia
- 200 g kylmäsavulohta
Soijamajoneesi
- 1 kananmuna
- 3 dl rypsiöljyä
- 2 rkl soijaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
PULLAT: Sekoita hiiva maidon joukkoon. Sekoita sitten jauhot ja hiutaleet ja suola. Lisää voi. Sekoita jauhettu merilevä mukaan. Anna kohota noin puoli tuntia. Muotoile sämpylöiksi. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
WASABIMOUSSE: Vatkaa kerma. Sekoita muut ainekset joukkoon ja pursota puoliksi leikattujen sämpylöiden väliin. Aseta kylmäsavulohiviipaleet moussen päälle.
MAJONEESI: Laita Kippoon huoneenlämpöinen kananmuna sekä öljy. Sekoita sauvasekottimella ja mausta lopuksi soijalla ja sokerilla. Koristele pullat majoneesilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka