Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kasperin Sushi-laskiaispulla

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 14.02.2022 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kuudennessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit toteuttavat suolaisen laskiaisherkun.

  • Annosmäärä: 8–12

Pulla

  • 3 dl Valio maitoa
  • 25g hiivaa
  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 25g Valio voita
  • 30g seesaminsiemeniä
  • 15g merileväarkkeja
  • 1 kananmuna

Wasabimousse

  • 2 dl Valio vispikermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sinappia
  • 200 g kylmäsavulohta

Soijamajoneesi

  • 1 kananmuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

PULLAT: Sekoita hiiva maidon joukkoon. Sekoita sitten jauhot ja hiutaleet ja suola. Lisää voi. Sekoita jauhettu merilevä mukaan. Anna kohota noin puoli tuntia. Muotoile sämpylöiksi. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

WASABIMOUSSE: Vatkaa kerma. Sekoita muut ainekset joukkoon ja pursota puoliksi leikattujen sämpylöiden väliin. Aseta kylmäsavulohiviipaleet moussen päälle.

MAJONEESI: Laita Kippoon huoneenlämpöinen kananmuna sekä öljy. Sekoita sauvasekottimella ja mausta lopuksi soijalla ja sokerilla. Koristele pullat majoneesilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Liinan Salsatwistillä pulliaKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko Koko Suomi leipoo: Stracciatella cannolitKoko Suomi leipoo: Muorin SuklaakakkuKoko Suomi leipoo: Rustiikit tuulihatut
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti