Mainos

Koko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustit

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps4_5247
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Oton elokuva: Metsäjätti

Siemennäkkäri

  • ¾ dl seesaminsiemeniä
  • ¾ dl kurpitsansiemeniä
  • ¾ dl auringonkukansiemeniä
  • ¾ dl pellavansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • ¾ dl pehmeitä, kuivattuja karpaloita
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl Sunnuntai kaurainen sämpyläjauhoja
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1,5 dl vettä
  • ½ dl juoksevaa hunajaa
  • 1/3 dl oliiviöljyä

Poropiparjuurikreemi

  • 150 g poron kylmäsavupaistia hienonnettuna
  • nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 dl Valio kuohukermaa
  • 200 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g Valio smetanaa
  • Ripaus mustapippuria ja suolaa myllystä
  • n. ¾ tl piparjuuritahnaa

Pikkelöidyt kantarellit ja karpalot

  • 150 g pieniä, puhdistettuja kantarelleja
  • nokare Valio voita
  • ripaus sormisuolaa
  • 75 g karpaloita
  • 1 dl vettä
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl omenaviinietikkaa

Koristeluun

  • ketunleipiä

Pullataikina

  • 1,5 dl mantelimaitoa
  • 18 g hiivaa
  • ½ dl sokeria
  • ¾ tl vaniljasokeria
  • 2,5 tl kardemummaa
  • ⅓ kananmuna
  • ⅓ tl suolaa
  • 50 g Valio voita
  • n. 5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Pullien pistaasitäyte

  • 50 g Valio voita
  • ¼ dl mantelijauhetta
  • 75 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • ¾ dl ruokokidesokeria
  • 2 tl kanelia

Voiteluun

  • ½ kananmuna

Koristeluun

  • 30 g pistaasipähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje

SIEMENNÄKKÄRI: Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, hunaja ja öljy ja yhdistä kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. Taputtele pellille ja paista 180-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

POROPIPARJUURIKREEMI: Vatkaa kerma ja tuorejuusto tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vatkaa tasaiseksi. Tarkista maku ja siirrä pursotinpussiin.

PIKKELÖIDYT KANTTARELLIT JA KARPALOT: Paista kantarellit voissa ja mausta suolalla. Laita karpalot toiseen kulhoon ja paistetut kantarellit toiseen. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Kaada puolet etikkaseoksesta karpaloiden päälle ja puolet kantarellien päälle. Jätä tekeytymään ja siivilöi molempien liemet pois ennen tarjoilua.

KORISTELU: Leikkaa näkkäristä 10 palaa (n. 3 x 3 cm). Pursota päälle poro-piparjuurikreemiä. Koristele pikkelöidyillä kantarelleilla ja karpaloilla sekä ketunleivillä

PULLATAIKINA: Lämmitä maito. Liota joukkoon hiiva. Lisää sokerit, kardemumma, muna ja suola. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja sulatettu voi. Vaivaa joukkoon loput jauhot ja anna yleiskoneen vaivata taikinaa vähintään 10 minuuttia. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

PULLIEN PISTAASITÄYTE: Yhdistä pehmeä voi ja mantelijauhe. Rouhi pistaasipähkinät yleiskoneen tehosilppurilla. (Säästä osa koristeluun) Sekoita voin joukkoon pistaasipähkinärouhe, ruokokidesokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina 0,5 cm paksuiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla. Levitä pullataikina levyn päälle täyte ja kääri napakaksi rullaksi. Nipistele rullan reuna kiinni. Leikkaa taikinarullasta 12 mini!korvapuustia sivuviilloin, joka toinen viilto viistosti oikealle ja joka toinen viilto viistosti vasemmalle. Muista tehdä pullista tarpeeksi pieniä! Siirrä taikinapalat pellille leivinpaperin päälle kapea puoli ylöspäin. Paina keskeltä, jolloin kerrokset tulevat esille. Anna kohota vielä hetki. (Kohota tässä vaiheessa)

KORISTELUUN: Voitele kohonneet pullat ja ripottele päälle pistaasirouhetta. Paista 210-asteisessa uunissa n. 10-11 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!