Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 31.01.2022 21:02

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Oton elokuva: Metsäjätti

Siemennäkkäri

  • ¾ dl seesaminsiemeniä
  • ¾ dl kurpitsansiemeniä
  • ¾ dl auringonkukansiemeniä
  • ¾ dl pellavansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • ¾ dl pehmeitä, kuivattuja karpaloita
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl Sunnuntai kaurainen sämpyläjauhoja
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1,5 dl vettä
  • ½ dl juoksevaa hunajaa
  • 1/3 dl oliiviöljyä

Poropiparjuurikreemi

  • 150 g poron kylmäsavupaistia hienonnettuna
  • nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 dl Valio kuohukermaa
  • 200 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g Valio smetanaa
  • Ripaus mustapippuria ja suolaa myllystä
  • n. ¾ tl piparjuuritahnaa

Pikkelöidyt kantarellit ja karpalot

  • 150 g pieniä, puhdistettuja kantarelleja
  • nokare Valio voita
  • ripaus sormisuolaa
  • 75 g karpaloita
  • 1 dl vettä
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl omenaviinietikkaa

Koristeluun

  • ketunleipiä

Pullataikina

  • 1,5 dl mantelimaitoa
  • 18 g hiivaa
  • ½ dl sokeria
  • ¾ tl vaniljasokeria
  • 2,5 tl kardemummaa
  • ⅓ kananmuna
  • ⅓ tl suolaa
  • 50 g Valio voita
  • n. 5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Pullien pistaasitäyte

  • 50 g Valio voita
  • ¼ dl mantelijauhetta
  • 75 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • ¾ dl ruokokidesokeria
  • 2 tl kanelia

Voiteluun

  • ½ kananmuna

Koristeluun

  • 30 g pistaasipähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje

SIEMENNÄKKÄRI: Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, hunaja ja öljy ja yhdistä kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. Taputtele pellille ja paista 180-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

POROPIPARJUURIKREEMI: Vatkaa kerma ja tuorejuusto tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vatkaa tasaiseksi. Tarkista maku ja siirrä pursotinpussiin.

PIKKELÖIDYT KANTTARELLIT JA KARPALOT: Paista kantarellit voissa ja mausta suolalla. Laita karpalot toiseen kulhoon ja paistetut kantarellit toiseen. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Kaada puolet etikkaseoksesta karpaloiden päälle ja puolet kantarellien päälle. Jätä tekeytymään ja siivilöi molempien liemet pois ennen tarjoilua.

KORISTELU: Leikkaa näkkäristä 10 palaa (n. 3 x 3 cm). Pursota päälle poro-piparjuurikreemiä. Koristele pikkelöidyillä kantarelleilla ja karpaloilla sekä ketunleivillä

PULLATAIKINA: Lämmitä maito. Liota joukkoon hiiva. Lisää sokerit, kardemumma, muna ja suola. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja sulatettu voi. Vaivaa joukkoon loput jauhot ja anna yleiskoneen vaivata taikinaa vähintään 10 minuuttia. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

PULLIEN PISTAASITÄYTE: Yhdistä pehmeä voi ja mantelijauhe. Rouhi pistaasipähkinät yleiskoneen tehosilppurilla. (Säästä osa koristeluun) Sekoita voin joukkoon pistaasipähkinärouhe, ruokokidesokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina 0,5 cm paksuiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla. Levitä pullataikina levyn päälle täyte ja kääri napakaksi rullaksi. Nipistele rullan reuna kiinni. Leikkaa taikinarullasta 12 mini!korvapuustia sivuviilloin, joka toinen viilto viistosti oikealle ja joka toinen viilto viistosti vasemmalle. Muista tehdä pullista tarpeeksi pieniä! Siirrä taikinapalat pellille leivinpaperin päälle kapea puoli ylöspäin. Paina keskeltä, jolloin kerrokset tulevat esille. Anna kohota vielä hetki. (Kohota tässä vaiheessa)

KORISTELUUN: Voitele kohonneet pullat ja ripottele päälle pistaasirouhetta. Paista 210-asteisessa uunissa n. 10-11 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivätKoko Suomi leipoo: Mustan metsän sarvet, LauraKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainenKoko Suomi leipoo: High tea meets laku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti