Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lohileivokset mustalla limellä

Julkaistu 02.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Leipä

  • vehnäjauho (puolikarkea) 475 g
  • täysjyvävehnäjauho 25 g
  • vesi 3,5 dl
  • hapanjuuri 100 g
  • suola 10 g

Täyte

  • kylmäsavulohi 250 g
  • punainen paprika 1 kpl
  • sipuli ½ kpl
  • maustekurkku ½ kpl
  • ranskankerma 200 g
  • kevytmajoneesi 50 g
  • jauhettu musta lime 1 tl
  • mustapippuri n. ¼ tl
  • suola n. ¼ tl

Kostutus

  • sitruunamehu 100 g
  • vesi 150 g

Kuorrutus

  • tuorejuusto 300 g
  • kevytmajoneesi 100 g
  • tilli (tuore) n. 2 tl
  • ruohosipuli (tuore) n. 2 tl

Koristelu

  • tilliä 20 g
  • kylmäsavulohta 50-100 g

Valmistusohje

LEIPÄ: Sekoita hapanjuuri haaleaan veteen. Sekoita joukkoon jauhot. Kohota taikinaa ½ tuntia. Ripottele taikinan päälle suola ja painele sekä vaivaa se taikinan joukkoon. Anna taikinan taas kohota ½ tuntia. Taittele taikinaa niin kauan, kunnes siitä tulee kimmoisaa, 40 min välein, 4 tunnin ajan. Ensikohotuksen jälkeen esimuotoile taikina tiukaksi palloksi ja anna sen seistä pöydällä ½ tuntia. Muotoile taikina uudelleen tiukaksi palloksi ja laita se jauhotettuun kohotuskoriin kohoamaan yön yli jääkaapissa. Kohotuksen jälkeen paista leipä 230 asteisessa uunissa, padan sisällä kansi kiinni 20 min ja sitten ilman kantta toiset 20 min.

TÄYTE: Hienonna kala, paprika, maustekurkku ja sipuli. Sekoita mausteet, ranskankerma ja kevytmajoneesi hyvin keskenään. Lisää kala, paprika, maustekurkku ja sipuli ranskankerma seokseen. Tarkista maku.

KUORRUTE: Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.

LEIVOSTEN VALMISTUS: Leikkaa leivästä 1 cm paksuisia siivuja. Leikkaa siivuista halkaisijaltaan 6 cm olevalla ympyrämuotilla ympyröitä 30 kpl. Kostuta ympyrät hyvin vesi-sitruunamehu seoksella. Kokoa leivokset kolmikerroksisiksi siten, että ensiksi pursota 0,5 cm halkaisijaltaan olevalla pyörötyllalla (wilton 10) aitaus leipäympyrän päälle. laita sitten aitauksen sisään täytettä. Toista sama toisessa kerroksessa. Kuorruta leivoksen, pursottamalla pienellä tähtityllalla ( wilton 22). Koristele leivokset tillillä, ja lohesta pyöritetyillä ruusuilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Kalanruotopitko savulohimoussella, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: PretzelKoko Suomi leipoo: Liinan Salsatwistillä pulliaKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainenKoko Suomi leipoo: Tuhatlehtinen suolainen keksikakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti