Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 31.01.2022 20:48

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Lauran elokuva: Heinähattu ja vilttitossu

Bageltaikina

  • 1 kpl (n. 60 g) punajuuri (raaka)
  • 1 dl vettä
  • 16 g hiivaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 ½ rkl öljy
  • 1 rkl auringonkukan siemeniä
  • noin 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Suolavesi

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl päälle unikonsiemeniä

Vuohenjuustomousse

  • 100 g vuohenjuustoa
  • 1 dl Valio kuohukermaa
  • 75 g Valio tuorejuustoa, maustamatonta
  • 1 rkl hunajaa
  • ¼ ruukkua tuoretta timjamia
  • ripaus mustapippuria

Täytteeksi

  • 100 g punajuurta
  • 1 rkl Valio voita
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ½ ruukkua rucolaa
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • Punajuurten keittämiseen vettä ja ripaus suolaa

Valmistusohje

BAGELEIDEN LEVONTA JA TÄYTTÄMINEN: Raasta punajuuri karkealla raastinterällä. Kypsennä raastetta noin 2 minuuttia mikrossa. Kaada yleiskoneen kulhoon punajuuriraaste, vesi, hiiva, suola ja siirappi ja sekoita yleiskoneella. Lisää jauhoja pienissä erissä ja alusta taikinaa yleiskoneen taikinakoukulla noin 5 minuuttia. Valmis taikina on sileää ja kiinteää. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 15 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja alusta taikinaa käsin niin, että ilmakuplat lähtevät pois. Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja muotoile palloiksi. Paina pallojen keskelle reiät esim. tyllan suurempaa päätä apuna käyttäen ja muotoile rinkeleiksi. Anna kohota jauhotetulla pöydällä hetken aikaa. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää suola. Nosta reikäkauhalla bagelit (muutama kerrallaan) hetkeksi kiehuvaan veteen, jonka jälkeen nosta bagelit leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää bagelien päälle unikonsiemeniä ennen uuniin laittoa. Paista bageleita 220°C uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Jäähdytä ennen täyttämistä.

VALMSITA BAGELEIDEN TÄYTE: Yhdistä täytteen aineet kulhossa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Keitä ohueksi viipaloituja punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja laita punajuuret takaisin kattilaan. Lisää voi, hunaja ja mausteet ja paahda hetken aikaa. Jäähdytä.

Leikkaa bagelit halki. Laita pohjan päälle vuohenjuustomoussea pursottaen, punajuuriviipaleita ja rucolaa. Paahda pinjan siemeniä hetki kuivalla pannulla ja lisää bageleiden sisään. Sulje bagelit kannella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Suppinaattirulla ja Omena-puolukkayllätys, TiiaKoko Suomi leipoo: Mariamin Marjatta-Mummon lankakeräKoko Suomi leipoo: Lauran Yrteillä täytetty koristeleipäKoko Suomi leipoo: Karin munkkia a´la twist and shoutKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakka
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti