Mainos

Koko Suomi leipoo: Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelit

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps4_5244
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Lauran elokuva: Heinähattu ja vilttitossu

Bageltaikina

  • 1 kpl (n. 60 g) punajuuri (raaka)
  • 1 dl vettä
  • 16 g hiivaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 ½ rkl öljy
  • 1 rkl auringonkukan siemeniä
  • noin 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Suolavesi

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl päälle unikonsiemeniä

Vuohenjuustomousse

  • 100 g vuohenjuustoa
  • 1 dl Valio kuohukermaa
  • 75 g Valio tuorejuustoa, maustamatonta
  • 1 rkl hunajaa
  • ¼ ruukkua tuoretta timjamia
  • ripaus mustapippuria

Täytteeksi

  • 100 g punajuurta
  • 1 rkl Valio voita
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ½ ruukkua rucolaa
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • Punajuurten keittämiseen vettä ja ripaus suolaa

Valmistusohje

BAGELEIDEN LEVONTA JA TÄYTTÄMINEN: Raasta punajuuri karkealla raastinterällä. Kypsennä raastetta noin 2 minuuttia mikrossa. Kaada yleiskoneen kulhoon punajuuriraaste, vesi, hiiva, suola ja siirappi ja sekoita yleiskoneella. Lisää jauhoja pienissä erissä ja alusta taikinaa yleiskoneen taikinakoukulla noin 5 minuuttia. Valmis taikina on sileää ja kiinteää. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 15 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja alusta taikinaa käsin niin, että ilmakuplat lähtevät pois. Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja muotoile palloiksi. Paina pallojen keskelle reiät esim. tyllan suurempaa päätä apuna käyttäen ja muotoile rinkeleiksi. Anna kohota jauhotetulla pöydällä hetken aikaa. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää suola. Nosta reikäkauhalla bagelit (muutama kerrallaan) hetkeksi kiehuvaan veteen, jonka jälkeen nosta bagelit leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää bagelien päälle unikonsiemeniä ennen uuniin laittoa. Paista bageleita 220°C uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Jäähdytä ennen täyttämistä.

VALMSITA BAGELEIDEN TÄYTE: Yhdistä täytteen aineet kulhossa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Keitä ohueksi viipaloituja punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja laita punajuuret takaisin kattilaan. Lisää voi, hunaja ja mausteet ja paahda hetken aikaa. Jäähdytä.

Leikkaa bagelit halki. Laita pohjan päälle vuohenjuustomoussea pursottaen, punajuuriviipaleita ja rucolaa. Paahda pinjan siemeniä hetki kuivalla pannulla ja lisää bageleiden sisään. Sulje bagelit kannella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja