Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lauran Carrot flan

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 28.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.

Karamellikastike

  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl vettä

Flan

  • 4 kpl kananmunaa
  • 100 g Valio tuorejuustoa
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 1 ½ dl Valio täysmaitoa (huoneenlämpöinen)
  • 1 ½ tl vaniljasokeria

Porkkanakakku

  • 2 kpl kananmunaa
  • 2–3 kpl (75 g)porkkanaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 ½ tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 1/3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl muskottipähkinää

Voiteluun

  • Vuokasprayta

Hasselpähkinänekut

  • 15 kpl hasselpähkinöitä
  • ¾ dl sokeria
  • 15 cocktailtikkuja
  • Tukevaa teippiä (esim. maalarinteippiä)

Juoma

  • vettä
  • ​​​​​​​lime
  • pakastemansikkaa
  • minttua
  • sokeria

Valmistusohje

TEE ENSIN KARAMELLIKASTIKE: Laita vesi ja sokeri paistinpannulle ja kuumenna välillä sekoittaen, kunnes sokeri sulaa ja saa kullanruskean värin.

VALMISTA FLAN (VANUKAS): Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita sileäksi.

VALMISTA PORKKANAKAKKUTAIKINA: Kuori ja raasta porkkanat. Lisää muut aineet ja sekoita käsivispilällä. Keitä vesi ja laita keitetty vesi uunivuokaan (=vesihaude).

Voitele rengasvuoka kevyesti vuokaspraylla ja laita rengasvuoka vesihauteeseen. Kaada karamellikastike rengasvuoan pohjalle. Kaada varovasti suuren kauhan avulla karamellikastikkeen päälle porkkanakakkutaikina ja sen päälle flan-vanukas. Laita folio vuoan päälle. Tarkoituksena on, että flan ja porkkanakakku vaihtavat paikkaansa uunissa paistuessaan. Paista 180°C uunin keskitasolla 50 minuutin ajan ja poista folio. Jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan.

VALMISTA PAISTON AIKANA HASSELPÄHKINÄNEKUT: Paahda pähkinöitä pannulla, jotta niiden kuori alkaa tummua. Laita pähkinät keittiöpyyhkeen väliin ja rullaa, kunnes pähkinöiden kuori irtoaa. Laita cocktailtikut pähkinöihin varovasti. Leikkaa teipistä valmiiksi paloja, joilla tikut kiinnitetään työtason reunaan. Suojaa lattia. Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Keitä kauniin vaalean ruskean väriseksi. Varo sekoittamasta liikaa tarvittaessa voit hieman käännellä seosta. Nosta seos liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Sokeri on todella kuumaa! Kasta yksi pähkinä kerrallaan paahdetussa sokerissa niin, että pähkinä on kokonaan peittynyt sokerilla. Teippaa tikku pähkinöineen työtason reunaan niin, että sokeri valuu alaspäin. Anna pähkinöiden jäähtyä ja kovettua. Katkaise sokerivalumasta sopiva mitta ja ota cocktailtikku pois.

Anna kakun jäähtyä paistovuoassa ennen kumoamista. Kumoa varovasti tarjoiluastiaan. Asettele nekut koristeeksi kakun päälle.

JUOMA: Sekoita kaikki raaka-aineet ja tarjoa vanukaskakun kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Wanhanajan kerroskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Omena-kinuski-minijuustokakut, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Taivaalliset mokkajuustokakkuset, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Vilja valosta -kuppikakut, JuuliaKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartalettiKoko Suomi leipoo: Kahvileivos raparperisydämellä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti