Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Vilja valosta -kuppikakut, Juulia

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 20.11.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin emojileivoksia.

Porkkanakakkutaikina

  • 300 g suomalaisia (uuden sadon) porkkanoita
  • 5 cm pätkä inkivääriä, tuore
  • 3 dl kotimaista rypsiöljyä
  • 3 dl ruokokidesokeria
  • 3 kpl kananmunaa
  • 4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa

Valkosuklaa-gianduja

  • 200 g kuorittuja hasselpähkinöitä
  • 200 g leivontaan sopivaa valkosuklaata
  • 50 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kpl luomu appelsiini
  • 1 tl sormisuolaa
  • Vettä vesihaudetta varten

Kanelikreemi

  • 250 g voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 50 g tummaa suklaata
  • Vihreä elintarvikeväri
  • Keltainen elintarvikeväri

Valmistusohje

PORKKANAKAKKUTAIKINA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (laita giandujan pähkinät lämpenevään uuniin n. 10 minuutiksi). Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita öljy, sokerit ja kananmunat keskenään kevyesti. 

Lisää joukkoon sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi raasteet. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa taikina muffinivuoilla vuorattuihin muffinipellin koloihin. Paista 175 (kiertoilma) asteessa 20-25 minuuttia. 

VALKOSUKLAA-GIANDUJA: Paahda pähkinät lämpenevässä uunissa ja ota voi lämpiämään. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Raasta appelsiinin kuori hienoksi. Lisää suklaan joukkoon pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita pallovispilällä joukkoon kerma ohuena nauhana. Lisää lopuksi pähkinärouhe ja mausta suolalla ja appelsiinin kuorella. Pane tahna pursotinpussiin (pidä lämpimässä, jotta saat pursotettua tämän)

KANELIKREEMI: Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi (n. 5min). Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Vatkaa joukkoon vielä sokerit ja mausteet ja vatkaa ilmavaksi kreemiksi. 

KUPPIKAKKUJEN KOKOAMINEN JA KORISTELU: Poista muffineista paperiset vuoat. Tee muotilla kuppikakkuihin kolo giandujaa varten. Täytä kolot giandujalla ja laita kuppikakut kylmään. Värjää kanelikreemit: 1/3 vihreää (kaktukset), 1/3 keltaista (auringot), 1/3 värjäämätöntä (kaktusten alle, aurinkojen alle ja nuotteihin). Jaa kanelikreemi kolmeen eri pursotinpussiin: iso tähtitylla, auringolle liitin (lehtitylla ja pyöreä aurinkoihin), värjäämättömälle pyöreä tylla
Pane värjätyt kreemit kylmään odottamaan. Temperoi suklaa: sulata 2/3 suklaasta 54-55 asteiseksi. Lisää sulamatonta, rouhittua suklaata joukkoon vähitellen sekoittaen, kunnes lämpötila on 29-30 astetta. Värjää mustalla, siirrä pursotinpussiin (pieni pyöreä tylla) ja pursota nuotit heti. Vie varmuudeksi kylmään odottamaan.

Pursota nuottikuppikakut pyöreällä tyllalla. Pursota kaktuskuppikakut pienellä tähtityllalla. Pursota auringot pyöreällä tyllalla renkaat, lehtityllalla lehdet ja lopuksi keskusta pyöreällä tyllalla (tai ilman tyllaa) ja tasoitus. 

VINKKI: Aloita värjääminen keltaisesta, jotta voit värjätä samassa astiassa vihreän. Voit kokeilla kuppikakun kolon tekoon myös omenaporaa muotin sijaan, mutta varo ettei leivos halkea.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kakkutrikki, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Pala kakkua, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Mausteiset kuppikakut, MerjaKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun alla
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti