Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kahvileivos raparperisydämellä

Julkaistu 18.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.

Browniepohja

  • 75 g suklaata
  • 50 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl pikakahvia (purut)

Raparperihillo kardemummalla (n. 3dl valmista)

  • 250 – 300 g raparperia
  • 2 dl hillosokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • n. 0,1 tl jauhettua kardemummaa

Kahvivaniljatäyte

  • 4 dl kermaa
  • 300 g vaniljatuorejuustoa
  • 3 tl pikakahvia
  • n. 2 dl sokeria
  • 10 liivatetta
  • 3 dl vettä
  • vettä liivatteiden liottamiseen

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • pikakahvipuruja joukkoon
  • cocktailtikkuja

Lisäksi

  • n. 20 kpl espressopähkinöitä
  • ½ ruukkua sitruunamelissan tuoreita lehtiä

Valmistusohje

BROWNIEPOHJA: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat. Sulata voi kattilassa ja sulata sitten suklaa joukkoon, sekoita. Lisää pikakahvi. Lisää sokeri ja suola sekoittaen. Lisää muna ja sekoita hieman rivakammin. Sekoita kaakaojauhe jauhoihin ja lisää parissa osassa taikinaan. Painele brownie irtopohjavuoan (24cm) pohjalle jauhotetuin sormin. Paista pohjaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä kunnolla.

RAPARPERIHILLO KARDEMUMMALLA (n. 3dl valmista): Kuori raparperit ja pilko pieniksi paloiksi. Sekoita raparperinpalat sekä hillosokeri kattilassa. Keitä raparperia keskilämmöllä ilman kantta n. 10 min, kunnes seos on hilloutunut. Mausta hillo sitruunamehulla ja kardemummalla. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

KAHVIVANILJATÄYTE: Laita liivatteet likoamaan veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, pikakahvin purut ja sokeri. Liuota liivatteet n. 1,5 desilitraan kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita nopeasti kahvitäytteen joukkoon. Voitele irtopohjavuoan reunat esimerkiksi vuokasprayllä tai rypsiöljyllä ja jauhota tomusokerilla. Kaada kahvitäyte vuokaan. Pudota täytteen joukkoon noin ruokalusikallinen raparperihillo palaa kohden. Merkitse kohdat esimerkiksi hammastikuilla ja levitä täyte niin, ettei raparperihilloa näy. Kolauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pois. Laita hyytymään kylmään.

MARENKI: Kuumenna vesi ja sokeri 120-asteiseksi. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes hyvin paksua. Jatka vatkaamista pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.  Irrota hyytynyt kakku irtopohjavuoasta ja leikkaa terävällä kuumalla veitsellä annospaloiksi (raparperihillopiilot huomioiden). Pursota marenki ja ruskista kaasupolttimella.

LISÄKSI: Koristele leivonnaiset espressopähkinöillä ja sitruunamelissan lehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Taivaalliset mokkajuustokakkuset, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Oton Mokka-unelmatrifleKoko Suomi leipoo: Pientä ja sievääKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti