Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo: Kahvileivos raparperisydämellä

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.

Browniepohja

  • 75 g suklaata
  • 50 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl pikakahvia (purut)

Raparperihillo kardemummalla (n. 3dl valmista)

  • 250 – 300 g raparperia
  • 2 dl hillosokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • n. 0,1 tl jauhettua kardemummaa

Kahvivaniljatäyte

  • 4 dl kermaa
  • 300 g vaniljatuorejuustoa
  • 3 tl pikakahvia
  • n. 2 dl sokeria
  • 10 liivatetta
  • 3 dl vettä
  • vettä liivatteiden liottamiseen

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • pikakahvipuruja joukkoon
  • cocktailtikkuja

Lisäksi

  • n. 20 kpl espressopähkinöitä
  • ½ ruukkua sitruunamelissan tuoreita lehtiä

Valmistusohje

BROWNIEPOHJA: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat. Sulata voi kattilassa ja sulata sitten suklaa joukkoon, sekoita. Lisää pikakahvi. Lisää sokeri ja suola sekoittaen. Lisää muna ja sekoita hieman rivakammin. Sekoita kaakaojauhe jauhoihin ja lisää parissa osassa taikinaan. Painele brownie irtopohjavuoan (24cm) pohjalle jauhotetuin sormin. Paista pohjaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä kunnolla.

RAPARPERIHILLO KARDEMUMMALLA (n. 3dl valmista): Kuori raparperit ja pilko pieniksi paloiksi. Sekoita raparperinpalat sekä hillosokeri kattilassa. Keitä raparperia keskilämmöllä ilman kantta n. 10 min, kunnes seos on hilloutunut. Mausta hillo sitruunamehulla ja kardemummalla. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

KAHVIVANILJATÄYTE: Laita liivatteet likoamaan veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, pikakahvin purut ja sokeri. Liuota liivatteet n. 1,5 desilitraan kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita nopeasti kahvitäytteen joukkoon. Voitele irtopohjavuoan reunat esimerkiksi vuokasprayllä tai rypsiöljyllä ja jauhota tomusokerilla. Kaada kahvitäyte vuokaan. Pudota täytteen joukkoon noin ruokalusikallinen raparperihillo palaa kohden. Merkitse kohdat esimerkiksi hammastikuilla ja levitä täyte niin, ettei raparperihilloa näy. Kolauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pois. Laita hyytymään kylmään.

MARENKI: Kuumenna vesi ja sokeri 120-asteiseksi. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes hyvin paksua. Jatka vatkaamista pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.  Irrota hyytynyt kakku irtopohjavuoasta ja leikkaa terävällä kuumalla veitsellä annospaloiksi (raparperihillopiilot huomioiden). Pursota marenki ja ruskista kaasupolttimella.

LISÄKSI: Koristele leivonnaiset espressopähkinöillä ja sitruunamelissan lehdillä.




Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja