Koko Suomi leipoo: Omena-kinuski-minijuustokakut, Paulan resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps3_beautyshots_taidonna25C225A8yte_paula_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Pohja

  • 75 g voita
  • 1dl fariinisokeria
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl kanelia

Juustokakkumassa

  • 600 g tuorejuustoa
  • ¾ dl tomusokeria
  • ¾ dl kuohukermaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 2,5 tl kardemummaa
  • 3 litraa kiehuvaa vettä
  • Omenasiivut
  • 3 kpl omenaa
  • 25 g voita
  • Kanelia mausteeksi

Kinuski

  • 110 g sokeria
  • 35 ml vettä
  • ½ dl kuohukermaa
  • 35 g voita
  • ¼ tl vaniljajauhetta

Kauralastut

  • 25 g voita
  • 15 g sokeria
  • ½ dl kaurahiutaleita

Kokoaminen ja koristelu

  • 1 ½ dl vispikermaa
  • ½ tl vaniljasokeria

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli pannulla. Lisää voi ja paahda seosta pari minuuttia matalalla lämmöllä. Ota 10 kpl uuninkestävää vuokaa, joiden halkaisija on noin 10cm. Nosta 1-2 rkl seosta jokaisen vuoan pohjalle. Jätä kauraseosta noin 2 rkl koristelua varten.

JUUSTOKAKKUMASSA: Sekoita täytteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Älä vaahdota, koska tällöin juustokakku repeilee uunissa.
• Lusikoi seos tasaisesti vuokiin kauramurun päälle. Nosta vuoat matalaan astiaan/vuokaan, jonka koko on noin 30x40cm. Kaada isoon astiaan/vuokaan vettä, kunnes vesi yltää pienten vuokien puoleen väliin. Paista kakkuja vesihauteessa 150 asteessa noin 30 min, kunnes kakut vaikuttavat kiinteiltä ja pinta on hieman ruskistunut. Nosta vuoat heti pois vesihauteesta. Anna kakkujen jäähtyä jääkaappikylmäksi. 

OMENASIIVUT: Kuori omenat ja poista kodat. Pilko omena ohuiksi lohkoiksi/siivuiksi. Paista siivut molemmin puolin voissa, kunnes ne pehmenevät. Mausta lohkot kanelilla.

KINUSKI: Laita vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu
ruskehtavaksi. Voit keittämisen alkuvaiheessa sivellä kattilan sisäreunoja kylmällä vedellä pari kertaa, mikä estää sokeria kristalloitumasta reunoille. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi ja vanilja. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin. 

KAURALASTUT: Sulata voi. Lisää sokeri ja anna hetki jäähtyä. Lisää joukkoon kaurahiutaleet. Nosta massa pellille leivinpaperin päälle nokareiksi ja levitä ne ohueksi levyksi. Jätä reilusti tilaa nokareiden välille, sillä lastut leviävät uunissa. Paista levyjä 200 asteessa (175 kiertoilmalla) noin 5 minuuttia ja seuraa paistamista koko ajan, sillä nämä palavat herkästi. Nosta leivinpaperi uunipelliltä ja anna palasten jäähtyä kunnolla.

KOKOAMINEN JA KORISTELU: Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Kaada kinuski jäähtyneiden juustokakkujen päälle. Nosta omenalohkot kinuskin päälle.
• Ripottele jokaisen kakun päälle hieman kauramurua toiseen reunaan. Pursota 1-2 pientä kermapursotusta tähtityllalla jokaisen kupin kulmaan, niin että
pursotus menee osaksi kauramurun päälle. Nosta kauralastu koristeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.