Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Omena-kinuski-minijuustokakut, Paulan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 11.12.2023 15:19

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Pohja

  • 75 g voita
  • 1dl fariinisokeria
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl kanelia

Juustokakkumassa

  • 600 g tuorejuustoa
  • ¾ dl tomusokeria
  • ¾ dl kuohukermaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 2,5 tl kardemummaa
  • 3 litraa kiehuvaa vettä
  • Omenasiivut
  • 3 kpl omenaa
  • 25 g voita
  • Kanelia mausteeksi

Kinuski

  • 110 g sokeria
  • 35 ml vettä
  • ½ dl kuohukermaa
  • 35 g voita
  • ¼ tl vaniljajauhetta

Kauralastut

  • 25 g voita
  • 15 g sokeria
  • ½ dl kaurahiutaleita

Kokoaminen ja koristelu

  • 1 ½ dl vispikermaa
  • ½ tl vaniljasokeria

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli pannulla. Lisää voi ja paahda seosta pari minuuttia matalalla lämmöllä. Ota 10 kpl uuninkestävää vuokaa, joiden halkaisija on noin 10cm. Nosta 1-2 rkl seosta jokaisen vuoan pohjalle. Jätä kauraseosta noin 2 rkl koristelua varten.

JUUSTOKAKKUMASSA: Sekoita täytteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Älä vaahdota, koska tällöin juustokakku repeilee uunissa.• Lusikoi seos tasaisesti vuokiin kauramurun päälle. Nosta vuoat matalaan astiaan/vuokaan, jonka koko on noin 30x40cm. Kaada isoon astiaan/vuokaan vettä, kunnes vesi yltää pienten vuokien puoleen väliin. Paista kakkuja vesihauteessa 150 asteessa noin 30 min, kunnes kakut vaikuttavat kiinteiltä ja pinta on hieman ruskistunut. Nosta vuoat heti pois vesihauteesta. Anna kakkujen jäähtyä jääkaappikylmäksi. 


OMENASIIVUT: Kuori omenat ja poista kodat. Pilko omena ohuiksi lohkoiksi/siivuiksi. Paista siivut molemmin puolin voissa, kunnes ne pehmenevät. Mausta lohkot kanelilla.

KINUSKI: Laita vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu
ruskehtavaksi. Voit keittämisen alkuvaiheessa sivellä kattilan sisäreunoja kylmällä vedellä pari kertaa, mikä estää sokeria kristalloitumasta reunoille. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi ja vanilja. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin. 

KAURALASTUT: Sulata voi. Lisää sokeri ja anna hetki jäähtyä. Lisää joukkoon kaurahiutaleet. Nosta massa pellille leivinpaperin päälle nokareiksi ja levitä ne ohueksi levyksi. Jätä reilusti tilaa nokareiden välille, sillä lastut leviävät uunissa. Paista levyjä 200 asteessa (175 kiertoilmalla) noin 5 minuuttia ja seuraa paistamista koko ajan, sillä nämä palavat herkästi. Nosta leivinpaperi uunipelliltä ja anna palasten jäähtyä kunnolla.

KOKOAMINEN JA KORISTELU: Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Kaada kinuski jäähtyneiden juustokakkujen päälle. Nosta omenalohkot kinuskin päälle.
• Ripottele jokaisen kakun päälle hieman kauramurua toiseen reunaan. Pursota 1-2 pientä kermapursotusta tähtityllalla jokaisen kupin kulmaan, niin että
pursotus menee osaksi kauramurun päälle. Nosta kauralastu koristeeksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Mökkitiellä juustokakkuset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Omenasjuusteli, IidaKoko Suomi leipoo: Ullan Kakkumuistoja Karjalasta -hunajakakkuKoko Suomi leipoo: Jaanan juurileipurin jouluherkkuKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainen
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti