Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kermaliköörileivos Dijon

Julkaistu 06.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Kuoritaikina

  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 dl vettä
  • 90 g voita
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 2 dl vispikerma
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl kermalikööriä
  • 100 g maitosuklaa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl vesi

Valmistusohje

TÄYTE: Valmista täyte paistamisen aikana. Sulata maitosuklaa ja sekoita se jäähtyneenä mascarponen ja kermaliköörin joukkoon. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään varovasti nuolijalla.

MARENKI: Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes massa on huoneenlämpöistä.

LOPUKSI: Täytä jäähtyneet leivokset tyllan avulla leivoksen alapuolelta. Täyttämisen jälkeen pursota marenki leivosten päälle ja kaasupolttimella ruskista kaunis pinta.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Kirsikan reseptiKoko Suomi leipoo: Mansikka-pavlovat, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: JuustokakkuKoko Suomi leipoo: LettukakkuKoko Suomi leipoo: Joe Sheridan-kahvileivos
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti