Koko Suomi leipoo: Kermaliköörileivos Dijon
Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.
Kuoritaikina
- 2 ¼ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl sokeria
- ripaus suolaa
- 2 dl vettä
- 90 g voita
- 3 kananmunaa
Täyte
- 2 dl vispikerma
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 dl kermalikööriä
- 100 g maitosuklaa
Marenki
- 3 valkuaista
- 2,5 dl sokeria
- 1 dl vesi
Valmistusohje
TÄYTE: Valmista täyte paistamisen aikana. Sulata maitosuklaa ja sekoita se jäähtyneenä mascarponen ja kermaliköörin joukkoon. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään varovasti nuolijalla.
MARENKI: Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes massa on huoneenlämpöistä.
LOPUKSI: Täytä jäähtyneet leivokset tyllan avulla leivoksen alapuolelta. Täyttämisen jälkeen pursota marenki leivosten päälle ja kaasupolttimella ruskista kaunis pinta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa