Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo: Kermaliköörileivos Dijon

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Kuoritaikina

  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 dl vettä
  • 90 g voita
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 2 dl vispikerma
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl kermalikööriä
  • 100 g maitosuklaa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl vesi

Valmistusohje

TÄYTE: Valmista täyte paistamisen aikana. Sulata maitosuklaa ja sekoita se jäähtyneenä mascarponen ja kermaliköörin joukkoon. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään varovasti nuolijalla.

MARENKI: Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes massa on huoneenlämpöistä.

LOPUKSI: Täytä jäähtyneet leivokset tyllan avulla leivoksen alapuolelta. Täyttämisen jälkeen pursota marenki leivosten päälle ja kaasupolttimella ruskista kaunis pinta.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja