Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mansikka-pavlovat, Janin resepti

Julkaistu 08.04.2025 13:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leipurit loihtivat ihania herkkuja.

Marenkipohja

  • 5 kpl kananmunia
  • 300 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl valkoviinietikkaa

Mansikkatahna

  • 150 g tuoreita mansikoita
  • 5 kpl keltuaista

Mansikkakastike

  • 100 g tuoreita mansikoita

Kermatäyte

  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • 12 kpl isoja tai 20kpl pieniä tuoreita mansikoita

Valmistusohje

MARENKI: Lämmitä uuni 100 asteeseen, kiertoilma. Erottele munista valkuaiset yleiskoneen kulhoon, säästä keltuaisia mansikkatahnaa varten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri pikkuhiljaa, koko ajan samalla vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty, lisää vaniljasokeri sekä etikka ja vatkaa vielä 5-10min. Pursota marenkia esim. pyöreiksi kiekoiksi leivinpaperin päälle pellille. Tämän jälkeen pursota kiekon ympäri reunoja pitkin vähintään yksi reuna, jotta lopputulos muistuttaa kuppia. 

MANSIKKATAHNA: Soseuta kattilassa mansikat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon keltuaiset. Kiehauta. Pienennä hellan tehoa ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos muuttuu ilmavammaksi.

MANSIKKAKASTIKE: Soseuta mansikat tasaiseksi kastikkeeksi. 

KERMATÄYTE: Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa kerma valmiiksi. 

KASAUS: Lusikoi mansikkatahnaa marenkien pohjalle. Lusikoi tai pursota kermaa pohjille. Kaada hieman kastiketta kerman päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Kesävara” -kääretorttu, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Puolukka-kinuskipavlovat, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti