Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Juustokakku

Julkaistu 30.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.

Pohja

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria

Täyte

  • 250 g tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 rkl kuivattuja vadelmia
  • ½ sitruunan mehu
  • Vaahtokarkkeja

Kirpeä siirappi

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • ½ sitruunan mehu

Koristeet

  • Vadelmia
  • Vaahtokarkkeja
  • Kirpeää siirappia
  • Sitruunamelissaa

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kaikki ainekset. Levitä vuoan pohjalle. Esipaista 190 asteessa noin 5 minuuttia.

TÄYTE: Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää kuivatut vadelmat ja vaahtokarkit.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kokonaan ennen koristelua. 

SIIRAPPI: Sekoita ainekset kattilassa ja anna keittyä hiljalleen siirapiksi (noin 10–15 minuuttia).

KORISTEET: Koristele juustokakku kirpeällä sitruunasiirapilla, vadelmilla, vaahtokareilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Kirsikan reseptiKoko Suomi leipoo: Calician ja Riitan jouluinen fudgeKoko Suomi leipoo: KääretorttuleivoksetKoko Suomi leipoo: PikapullatKoko Suomi leipoo: KääretorttukakkuKoko Suomi leipoo: Lastenkutsujen marjainen väriyllätys
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti