Koko Suomi leipoo: Juustokakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.
Pohja
- 200 g vehnäjauhoja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
Täyte
- 250 g tuorejuustoa
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 3 rkl kuivattuja vadelmia
- ½ sitruunan mehu
- Vaahtokarkkeja
Kirpeä siirappi
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- ½ sitruunan mehu
Koristeet
- Vadelmia
- Vaahtokarkkeja
- Kirpeää siirappia
- Sitruunamelissaa
Valmistusohje
POHJA: Sekoita kaikki ainekset. Levitä vuoan pohjalle. Esipaista 190 asteessa noin 5 minuuttia.
TÄYTE: Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää kuivatut vadelmat ja vaahtokarkit.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kokonaan ennen koristelua.
SIIRAPPI: Sekoita ainekset kattilassa ja anna keittyä hiljalleen siirapiksi (noin 10–15 minuuttia).
KORISTEET: Koristele juustokakku kirpeällä sitruunasiirapilla, vadelmilla, vaahtokareilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa