Koko Suomi leipoo: Juustokakku

koko suomi leipoo jakso 7 lastenkutsut (4)

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.

Pohja

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria

Täyte

  • 250 g tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 rkl kuivattuja vadelmia
  • ½ sitruunan mehu
  • Vaahtokarkkeja

Kirpeä siirappi

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • ½ sitruunan mehu

Koristeet

  • Vadelmia
  • Vaahtokarkkeja
  • Kirpeää siirappia
  • Sitruunamelissaa

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kaikki ainekset. Levitä vuoan pohjalle. Esipaista 190 asteessa noin 5 minuuttia.

TÄYTE: Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää kuivatut vadelmat ja vaahtokarkit.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kokonaan ennen koristelua. 

SIIRAPPI: Sekoita ainekset kattilassa ja anna keittyä hiljalleen siirapiksi (noin 10–15 minuuttia).

KORISTEET: Koristele juustokakku kirpeällä sitruunasiirapilla, vadelmilla, vaahtokareilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.