Koko Suomi leipoo: Lettukakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannen jakson teemana on lastenkutsut.
Lettutaikina
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- ½ dl sokeria
- n. 3–4 dl Sunnuntai ohukais- ja vohvelijauhoja
- 50 g voita sulatettuna
Kermatäyte
- 3 dl kermaa
- 50 g tuorejuustoa
- 4 rkl sokeria
Vaniljakiisseli
- 2 keltuaista
- 3 rkl vaniljakreemijauhetta
- 3 dl maitoa
Koristeet
- Kermavaahtoa
- Vadelmia
- Vaahtokarkkeja
- Suklaata
Valmistusohje
LETTUTAIKINA: Valmista lettutaikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Paista letut voissa paistinpannulla (10 kpl).
KERMATÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto.
VANILJAKREEMI: Valmista vaniljakreemi sekoittamalla keltuaiset ja vaniljakreemijauhe. Kuumenna maito kiehuvaksi. Kaada kiehuva maito keltuais-vaniljakreemin joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Jäähdytä.
KAKUN KOKOAMINEN: Kasaa letut päällekkäin laittamalla väliin vaniljakreemiä, kermavaahtoa ja vadelmia. Koristele kermavaahdolla, vadelmilla, vaahtokarkeilla ja suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan