Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lettukakku

Julkaistu 19.12.2019 10:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannen jakson teemana on lastenkutsut.

Lettutaikina

  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • ½ dl sokeria
  • n. 3–4 dl Sunnuntai ohukais- ja vohvelijauhoja
  • 50 g voita sulatettuna

Kermatäyte

  • 3 dl kermaa
  • 50 g tuorejuustoa
  • 4 rkl sokeria

Vaniljakiisseli

  • 2 keltuaista
  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 3 dl maitoa

Koristeet

  • Kermavaahtoa
  • Vadelmia
  • Vaahtokarkkeja
  • Suklaata

Valmistusohje

LETTUTAIKINA: Valmista lettutaikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Paista letut voissa paistinpannulla (10 kpl).

KERMATÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto.

VANILJAKREEMI: Valmista vaniljakreemi sekoittamalla keltuaiset ja vaniljakreemijauhe. Kuumenna maito kiehuvaksi. Kaada kiehuva maito keltuais-vaniljakreemin joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Jäähdytä.

KAKUN KOKOAMINEN: Kasaa letut päällekkäin laittamalla väliin vaniljakreemiä, kermavaahtoa ja vadelmia. Koristele kermavaahdolla, vadelmilla, vaahtokarkeilla ja suklaalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Kirsikan reseptiKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: KääretorttuleivoksetKoko Suomi leipoo: KääretorttukakkuKoko Suomi leipoo: Lastenkutsujen marjainen väriyllätysKoko Suomi leipoo: Muorin Suklaakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti