Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Kirsikan resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps9_beautyshots2_laura_005
Julkaistu 04.06.2025 15:46

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä luotiin synttärikakut kymmenvuotiaalle ohjelmalle.

Vaahdotettu suklaaganache

  • 500 g valkosuklaata
  • 5 dl kuohukermaa

Sitruunatahna

  • 1 dl sitruunamehua (2 sitruunaa)
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 60 g voita

Koristeet

    Pikkumarengit

    • 3 kpl kananmunan valkuaisia
    • 50 g sokeria

    Marenkien lisäksi käytä keksikakun koristeluun

    • Paahdettua kookoslastua
    • Syötäviä kukkia
    • Karhunvatukoita
    • Timjamia

    Valmistusohje

    VAAHDOTETTU SUKLAAGANACHE: Pilko suklaa ja laita kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Odota noin minuutin ajan ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota.

    SITRUUNATAHNA: Purista sitruunanmehu kattilaan. Sekoita joukkoon sitruuna ja kananmunat. Keitä. Lisää lopuksi paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Täytä keksipohjat sitruunatahnalla ja vaahdotetulla valkosuklaaganachella.

    KORISTEET: Vaahdota kananmunan valkuaiset ja sokeri. Pursota pieniä marenkikoristeita leivinpaperille, uunipellin päälle. Kuivata uunissa.

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo