Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Kirsikan resepti

Julkaistu 04.06.2025 15:46

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä luotiin synttärikakut kymmenvuotiaalle ohjelmalle.

Vaahdotettu suklaaganache

  • 500 g valkosuklaata
  • 5 dl kuohukermaa

Sitruunatahna

  • 1 dl sitruunamehua (2 sitruunaa)
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 60 g voita

Koristeet

    Pikkumarengit

    • 3 kpl kananmunan valkuaisia
    • 50 g sokeria

    Marenkien lisäksi käytä keksikakun koristeluun

    • Paahdettua kookoslastua
    • Syötäviä kukkia
    • Karhunvatukoita
    • Timjamia

    Valmistusohje

    VAAHDOTETTU SUKLAAGANACHE: Pilko suklaa ja laita kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Odota noin minuutin ajan ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota.

    SITRUUNATAHNA: Purista sitruunanmehu kattilaan. Sekoita joukkoon sitruuna ja kananmunat. Keitä. Lisää lopuksi paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Täytä keksipohjat sitruunatahnalla ja vaahdotetulla valkosuklaaganachella.

    KORISTEET: Vaahdota kananmunan valkuaiset ja sokeri. Pursota pieniä marenkikoristeita leivinpaperille, uunipellin päälle. Kuivata uunissa.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Ennin reseptiKoko Suomi leipoo: KääretorttuleivoksetKoko Suomi leipoo: KääretorttukakkuKoko Suomi leipoo: Lastenkutsujen marjainen väriyllätysKoko Suomi leipoo: JuustokakkuKoko Suomi leipoo: Lettukakku
    Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti