Koko Suomi leipoo: Kahvibouchée-leivos
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisessa jaksossa teknisenä tehtävänä valmistettiin Kahvibouchée-leivos.
Bouchéepohja
- 70 g keltuainen
- 30 g vesi
- 70 g vehnäjauho
- 120 g valkuainen
- 70 g sokeri
- 70 g maissitärkkelys
Kostutus
- n. ½ dl espressokahvi
Täyte 1
- Aprikoosimarmeladi
Täyte 2
- Kahvikreemi
- 200 g voi
- 80 g vahvaa kahvia
- n. 10 g Viski
- 40 g fariinisokeri
- 40 g sokeri
Cappuccinokuorrute
- n. 30 g kerma
- Cappuccinojauhe
- n. 150 g valkosuklaa
- voi pieni nokare
Koristelu
- Cappuccinokuorrute
- Kahvipapu
Valmistusohje
BOUCHÉEPOHJA: Sekoita keltuaiset, vesi ja vehnäjauhot yhteen.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi
Yhdistä keltuais- ja valkuaismassat yhteen varovasti sekoittamalla.
Lisää lopuksi maissitärkkelys.
Pursota leivinpaperille halkaisijaltaan noin. 5 cm kokoisia pohjia (vähintään 20 kpl).
Pursottaessa pidä pursotinpussi paikallaan, näin saat pohjista puolipallon muotoisia.
Paista pohjia 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia
KOSTUTUS: Keitä kahvi espressokeittimellä
TÄYTE: Keitä kahvi kahvinkeittimessä.
Kiehauta kahvi ja viski kattilassa, lisää joukkoon sokeri.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi
Vaahdota voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kädenlämpöinen kahviviski ohuena nauhana vaahdon joukkoon.
KUORRUTE: Lämmitä kerma. Lisää cappuccinojauhe.
Kaada paloitellun suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi.
Lisää voi ja sekoita. Jäähdytä seos.
LEIVOSTEN VALMISTUS: Käännä 10 pohjaa paistopuoli alaspäin. Kostuta kevyesti pohjat espressokahvilla. Levitä pohjille aprikoosimarmeladia. Pursota kahvikreemiä leivospohjalle.
Kostuta toista leivospohjaa kevyesti ja dippaa cappuccinokuorrutteessa. Paina kansi kahvikreemin päälle. Tee leivinpaperista spritsauspussi.
Lämmitä hieman kuorruttamisesta ylijäänyt cappuccinokuorrute ja laita se leivinpaperista tehtyyn spritsauspussiin. Viimeistele leivokset cappuccinokuorruteraidoille ja kahvipavuilla.
Aseta leivokset leivoskapseleihin ja laita tarjoiluastiaan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan