Mainos

Koko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, Laura

koko_suomi_leipoo_s8_eps1_beautyshots_taidonnäyte_tehtävä_laura_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

Suklaakakkupohja

  • 150 g tumma suklaa
  • 125 g voi
  • 2 dl kevytmaito
  • 1 ½ dl rypsiöljy
  • 1 ½ dl piimä
  • 4 kpl kananmuna
  • 2 dl fariinisokeri
  • 3 ½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 1 ½ tl leivinjauhe
  • 1 tl ruokasooda
  • ½ tl merisuola

Kahvikreemi(täyte)

  • 1 ½ rkl pikakahvi
  • 1 rkl vesi
  • 150 g voi
  • 180 g tomusokeri
  • 1 tl vaniljasokeri

Maapähkinävoikeksi

  • 250 g maapähkinävoi (makeuttamaton, sileä)
  • 1 dl sokeri
  • 1 ½ dl fariinisokeri
  • 1 kpl kananmuna
  • ½ tl merisuola

Suklaakuorrute(koristelu)

  • 2,5 dl vispikerma
  • 10 g glukoosisiirappi
  • 400 g tumma suklaa
  • 80 g voi
  • ½ dl kaakaojauhe (Van Houten black)
  • ½ tl merisuola

Valmistusohje

POHJA: Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Laita kattilaan voi, maito ja sokeri. Lämmitä kiehuvaksi. Rouhi suklaa kulhoon ja kaada kuuma voi-maitoseos päälle. Lisää öljy, piimä ja sitten kananmunat vispilällä sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 20 min. Kun pohja on valmis, irrota pyöreällä Ø7,5 cm muotilla kiekot erilleen. Anna jäähtyä.

KAHVIKREEMI: Kuumenna vesi. Liota pikakahvi veteen. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Jatka vaahdottamista, kunnes kreemi on kuohkeaa. Sekoita huoneenlämpöinen kahvi hyvin joukkoon.

MAAPÄHKINÄVOIKEKSI: Sekoita ainekset keskenään. Kauli taikinasta ohut levy kahden leivinpaperin välissä. Paista 180 ºC 10–15 min riippuen levyn paksuudesta. Paina pyöreällä muotilla kiekot irti levystä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä.

SUKLAAKUORRUTE: Kiehauta vispikerma, sokeri ja glukoosisiirappi. Lisää kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Rouhi ja sulata joukkoon suklaa.  Lisää lopuksi voi ja anna sulaa.

LEIVOSTEN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Kokoa kiekot ritilälle, jotta saat ne helpommin kuorrutettua. Laita pohjaksi keksikiekko. Levitä päälle kahvikreemi pursotinpussia apuna käyttäen. Nosta kreemin päälle suklaakakkukiekko. Valuta suklaa leivosten päälle. Voit auttaa kuorrutetta levittymään tasaisesti pienellä spaattelilla. Tee tomusokerikuorrute sekoittamalla vettä tomusokerin joukkoon siten, että voit spritsata kolme aaltoviivaa jokaisen kiekon päälle. Ripottele toiseen reunaan kookoshiutaleita ”jäähileeksi”.

VINKKI: Voit tehdä myös yhden ison kiekon eli kokonaisen kakun, jolloin kakkupohjaa ei jää yli. Paista kakku silloin Ø 28 cm vuoassa. Ylimääräisen kakkupohjan voi myös pyöritellä kahvikreemin kanssa palloiksi, dipata ylijääneeseen suklaakuorrutteeseen ja pyöritellä maapähkinäkeksimuruissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja