Koko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, Laura
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.
Suklaakakkupohja
- 150 g tumma suklaa
- 125 g voi
- 2 dl kevytmaito
- 1 ½ dl rypsiöljy
- 1 ½ dl piimä
- 4 kpl kananmuna
- 2 dl fariinisokeri
- 3 ½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 1 ½ tl leivinjauhe
- 1 tl ruokasooda
- ½ tl merisuola
Kahvikreemi(täyte)
- 1 ½ rkl pikakahvi
- 1 rkl vesi
- 150 g voi
- 180 g tomusokeri
- 1 tl vaniljasokeri
Maapähkinävoikeksi
- 250 g maapähkinävoi (makeuttamaton, sileä)
- 1 dl sokeri
- 1 ½ dl fariinisokeri
- 1 kpl kananmuna
- ½ tl merisuola
Suklaakuorrute(koristelu)
- 2,5 dl vispikerma
- 10 g glukoosisiirappi
- 400 g tumma suklaa
- 80 g voi
- ½ dl kaakaojauhe (Van Houten black)
- ½ tl merisuola
Valmistusohje
POHJA: Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Laita kattilaan voi, maito ja sokeri. Lämmitä kiehuvaksi. Rouhi suklaa kulhoon ja kaada kuuma voi-maitoseos päälle. Lisää öljy, piimä ja sitten kananmunat vispilällä sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 20 min. Kun pohja on valmis, irrota pyöreällä Ø7,5 cm muotilla kiekot erilleen. Anna jäähtyä.
KAHVIKREEMI: Kuumenna vesi. Liota pikakahvi veteen. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Jatka vaahdottamista, kunnes kreemi on kuohkeaa. Sekoita huoneenlämpöinen kahvi hyvin joukkoon.
MAAPÄHKINÄVOIKEKSI: Sekoita ainekset keskenään. Kauli taikinasta ohut levy kahden leivinpaperin välissä. Paista 180 ºC 10–15 min riippuen levyn paksuudesta. Paina pyöreällä muotilla kiekot irti levystä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä.
SUKLAAKUORRUTE: Kiehauta vispikerma, sokeri ja glukoosisiirappi. Lisää kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Rouhi ja sulata joukkoon suklaa. Lisää lopuksi voi ja anna sulaa.
LEIVOSTEN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Kokoa kiekot ritilälle, jotta saat ne helpommin kuorrutettua. Laita pohjaksi keksikiekko. Levitä päälle kahvikreemi pursotinpussia apuna käyttäen. Nosta kreemin päälle suklaakakkukiekko. Valuta suklaa leivosten päälle. Voit auttaa kuorrutetta levittymään tasaisesti pienellä spaattelilla. Tee tomusokerikuorrute sekoittamalla vettä tomusokerin joukkoon siten, että voit spritsata kolme aaltoviivaa jokaisen kiekon päälle. Ripottele toiseen reunaan kookoshiutaleita ”jäähileeksi”.
VINKKI: Voit tehdä myös yhden ison kiekon eli kokonaisen kakun, jolloin kakkupohjaa ei jää yli. Paista kakku silloin Ø 28 cm vuoassa. Ylimääräisen kakkupohjan voi myös pyöritellä kahvikreemin kanssa palloiksi, dipata ylijääneeseen suklaakuorrutteeseen ja pyöritellä maapähkinäkeksimuruissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan