Koko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivokset
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.
Leivospohjat
- 250 g vehnäjauho
- 250 g sokeria
- 100 g leivontakaakaota (van houten tvs)
- 1tl soodaa
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl suolaa
- 200 g kevytmaitoa
- 3 kananmunaa
- 2 tl vaniljauutetta
- 150 g vahvaa, tuoretta keitettyä kahvia
Mokkatäyte
- 2,5 dl vispikermaa
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 180 g valkosuklaata
- 250 g mascarponejuustoa
- 3 liivatelehteä
Kahvikastike
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljaa
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 2 dl kuohukermaa
Cannolit
- 75 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
Lisäksi
- 3 dl kuohukermaa koristeluun
- 1 dl suklaapäällysteisiä kahvipapuja
Valmistusohje
LEIVOSPOHJAT: Sekoita keskenään kuivat ja kosteat aineet ja yhdistä. Lisää viimeisenä tuore kahvi. Älä vatkaa taikinaa liikaa, sekoita vain tarvittava. Levitä uunipellille ja paista 175 asteessa n. 15-20 min. Anna jäähtyä ennen leivosmuoteilla leikkaamista, jotta pinnasta tulee kauniin tasainen. Taikinasta tulee 20 kpl leivospohjia.
MOKKATÄYTE: Lämmitä kattilassa miedolla lämmöllä kerma ja nosta liedeltä. Lisää valkosuklaa koko ajan vispaten, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Jäähdytä täysin ennen vaahdoksi vispaamista, ja lisää mascarponejuusto. Siirrä pursotinpussiin ja laita kylmään.
KAHVIKASTIKE: Yhdistä ainekset kattilassa ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes suklaakastiketippa pysyy vesilasissa ehjänä.
CANNOLIT: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää varovasti kaakaojauhe ja jauhot. sivele ruokalusikallinen massaa leivinpaperille ohueksi, pyöreäksi, halkaisijaltaan 12 cm:n levyksi. Tee neljä levyä kerrallaan. Paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa 4-5 minuuttia. Ota levyt yksitellen uunista ja muotoile heti cannolin muotoon. Laita rulla snapsilasiin tai pullon kaulaan jäähtymään, että muoto säilyy. Jatka paistamista neljä levyä kerrallaan, kunnes koko taikina on paistettu.
LEIVOSTEN KOKOAMINEN: Leikkaa kakkupohjasta yhteensä 20kpl pyöreitä leivospohjia - kuhunkin leivokseen tulee 2 kpl. Pursota ensimmäiseen kerrokseen mokkamoussea ja kreemin keskelle tilkka kahvikastiketta. Viimeisen leivospohjan päälle valuta kahvikastiketta reunoista niin, että kastike valuu kauniisti leivoksia pitkin. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja siirrä pursotuspussiin jossa on 8mm tähtitylla. Pursota kermavaahto leivosten päälle. Täytä cannolit kermavaahdolla ja asettele ne kauniisti leivosten päälle, koristele suklaakastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan