Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Suklainen cappuccinosuukko

Julkaistu 14.11.2019 14:43

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.

Keksi

  • 125 g voita
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1 tl espressojauhetta
  • 3,5 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl cappuccinojauhetta
  • 4 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja kaulintaan

Täyte (sveitsiläinen marenki)

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 rkl cappuccinojauhetta
  • 1 tl espressojauhetta
  • 1 l vettä marengin tekemiseen

Kuorrute

  • 150 g valkosuklaata
  • 150 g maitosuklaata
  • 1 tl espressojauhetta
  • 2 tl rypsiöljyä

Koristeeksi

  • 150 g tummaa suklaata
  • 10 kpl sinisiä syötäviä orvokkeja

Valmistusohje

KEKSI: Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna koko ajan vatkaten. Sekoita espressojauhe 2 ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja pakasta 20 minuuttia. Kauli taikina ohueksi levyksi ja paina leivinpaperin päällä keksit pyöreällä muotilla. Paista keksejä 200 asteessa n. 7 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.

TÄYTE (SVEITSILÄINEN MARENKI): Laita kattilaan 1 litra vettä ja kuumenna. Laita päälle iso metallinen kulho ja erottele sinne kananmunan valkuaiset. Vatkaa käsivatkaimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on sitkeää, kiiltävää ja kaikki sokerikiteet ovat sulaneet (n. 60 asteiseksi). Ota kulho pois kattilan päältä ja vatkaa vielä muutama minuutti, jotta marenki hieman jäähtyy. Lisää kahvijauheet jäähtyneeseen marenkiin ja pursota keksien päälle. Paista keksejä 175 asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia.

KUORRUTE: Sulata suklaa, lisää espressojauhe ja öljy. Kuorruta suukot yksitellen ja nosta jäähtymään jääkaappiin.

KORISTEEKSI: Sulata suklaa mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan. Kun suklaa on sulanut laita se pursotinpussiin, jätä kuitenkin pieni osa sulasta suklaasta sivuun myöhempää varten. Pursota suklaasta pieniä suklaakoristeita ja laita jääkaappiin kovettumaan. Kun suukot ovat kovettuneet ota pieni tippa sulaa tummasuklaata ja kiinnitä kovettunut suklaakoriste ja orvokki suukkoon koristeeksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Ullan KahvihempukkaKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)Koko Suomi leipoo: Joe Sheridan-kahvileivosKoko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivokset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti