Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.

Donitsit

  • voi 100 g
  • maito (kevyt) 110 g
  • vahvaa kahvia 140 g
  • hiiva 25 g
  • sokeri 90 g
  • suola ¾ tl
  • kananmuna 1 kpl
  • vehnäjauho (puolikarkea) n. 520 g

Pöydällä työstämiseen

  • Vehnäjauho (puolikarkea) 100 g

Paistamiseen

  • rypsiöljyä 1 l

Täyte

  • vaniljatuorejuusto 180 g
  • sokeri 90 g
  • appelsiini ½ kpl
  • espresso 3 - 4 rkl
  • kerma (kuohu) 200g

Kuorrutus

  • tomusokeri 180 g
  • voisula 3 rkl
  • vahva kahvi 2 rkl
  • kaakaojauhe ¾ rkl
  • vaniljasokeri 1 tl

Koristelu

  • valkosuklaa 50 g
  • sateenkaaren värisiä nonparelleja 20 g

Valmistusohje

Aloita keittämällä kahvi kahvinkeittimellä ja espresso espressokeittimellä.

DONITSIT: Sekoita kylmä maito ja lämmin kahvi keskenään. Varmista, että seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liota hiiva maitokahviseokseen. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kananmuna. Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista ja vatkaa taikinaa, jotta taikina saa ilmaa ja sitkoa muodostuu. Vaivaa joukkoon loput jauhot ja vaivaamisen loppuvaiheessa lisää pehmeä voi joukkoon. Kohota taikina noin 15 min. Kaulitse taikina noin 1 cm paksuiseksi ja leikkaa siitä 8 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla 10 kpl donitseja. Kohota. Lämmitä öljy 180 asteiseksi. Paista donitsit öljyssä.

TÄYTE: Vatkaa vaniljatuorejuusto, sokeri, appelsiinin kuoriraaste pehmeäksi. Lisää joukkoon espresso ja kerma. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

TÄYTÄ DONITSIT: Tee veitsellä reikä donitsiin donitsin ”kyljen” kautta ja pursota täyte pursotinpussia käyttäen donitsin sisään

KUORRUTA JA KORISTELE DONITSIT: Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja varmista että koostumus on hyvä. Dippaa donitsit kuorrutteeseen ja valuta ylimääräinen kuorrute pois. Koristele donitsit valkosuklaa raidoilla ja värikkäillä nonparelleilla

  

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja