Koko Suomi leipoo: Irish coffee -leivos

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_COCTAIL_HOUR_KATJA_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Tarvikkeet

  • 400 g sulatettua tummaa suklaata
  • 10 kpl pahvisia kertakäyttömukeja

Suklaiset kahvikupit

  • 150 g sokerimassa (valkoinen)
  • ruskea elintarvikeväri tai kaakaojauhe

Pohja

  • 2 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhe

Viskimousse

  • 2,5 dl vispikerma
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl kuuma kahvia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 0,5 dl viskiä (Jameson)
  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 100 g maustamaton tuorejuusto

Kostutus

  • 0,5 dl viskiä

Kuorrutus

  • 2 dl vispikerma
  • 2 rkl sirosokeria
  • 3 rkl fariinisokeria (päälle)

Valmistusohje

SUKLAISET KAHVIKUPIT: Leikkaa mukit kokonaismitaltaan 4,5 cm. Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa. Laita temperoitu suklaa kuppeihin. Laita kupit pakkaseen. Tee myös leivinpaperin päälle 10 kpl 3.5 cm kokoisia viuhkoja. Laita kylmään. Muotoile 2 cm kolmio ja kasta suklaaseen. Laita kylmään.

POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 min. 

VISKIMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää sokeri ja tuorejuusto. Laita kuumaan kahviin liivatelehdet, viski ja fariinisokeri. Lisää vaahtoon ohuena nauhana.

KUORRUTUS: Laita vaahto pursotuspussiin.

KOKOAMINEN: Ota pohjasta pyöreällä muotilla (halkaisija 5 cm) 10 kiekkoa. Kostuta kiekot viskillä. Irrota mukit suklaasta varovasti. Kiinnitä suklaakahva mukiin sulalla suklaalla. Laita ensin pohjakiekko, tämän päälle mousse ja pursota kermavaahto sekä hyppysellinen fariinisokeria ja suklaakoriste.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja