Koko Suomi leipoo: Irish coffee -leivos
Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.
Tarvikkeet
- 400 g sulatettua tummaa suklaata
- 10 kpl pahvisia kertakäyttömukeja
Suklaiset kahvikupit
- 150 g sokerimassa (valkoinen)
- ruskea elintarvikeväri tai kaakaojauhe
Pohja
- 2 kpl kananmunaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhe
Viskimousse
- 2,5 dl vispikerma
- 0,5 dl sokeria
- 1 dl kuuma kahvia
- 2 rkl fariinisokeria
- 0,5 dl viskiä (Jameson)
- 3 kpl liivatelehtiä
- 100 g maustamaton tuorejuusto
Kostutus
- 0,5 dl viskiä
Kuorrutus
- 2 dl vispikerma
- 2 rkl sirosokeria
- 3 rkl fariinisokeria (päälle)
Valmistusohje
SUKLAISET KAHVIKUPIT: Leikkaa mukit kokonaismitaltaan 4,5 cm. Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa. Laita temperoitu suklaa kuppeihin. Laita kupit pakkaseen. Tee myös leivinpaperin päälle 10 kpl 3.5 cm kokoisia viuhkoja. Laita kylmään. Muotoile 2 cm kolmio ja kasta suklaaseen. Laita kylmään.
POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 min.
VISKIMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää sokeri ja tuorejuusto. Laita kuumaan kahviin liivatelehdet, viski ja fariinisokeri. Lisää vaahtoon ohuena nauhana.
KUORRUTUS: Laita vaahto pursotuspussiin.
KOKOAMINEN: Ota pohjasta pyöreällä muotilla (halkaisija 5 cm) 10 kiekkoa. Kostuta kiekot viskillä. Irrota mukit suklaasta varovasti. Kiinnitä suklaakahva mukiin sulalla suklaalla. Laita ensin pohjakiekko, tämän päälle mousse ja pursota kermavaahto sekä hyppysellinen fariinisokeria ja suklaakoriste.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa