Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.
Tarvikkeet
- 400 g sulatettua tummaa suklaata
- 10 kpl pahvisia kertakäyttömukeja
Suklaiset kahvikupit
- 150 g sokerimassa (valkoinen)
- ruskea elintarvikeväri tai kaakaojauhe
Pohja
- 2 kpl kananmunaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhe
Viskimousse
- 2,5 dl vispikerma
- 0,5 dl sokeria
- 1 dl kuuma kahvia
- 2 rkl fariinisokeria
- 0,5 dl viskiä (Jameson)
- 3 kpl liivatelehtiä
- 100 g maustamaton tuorejuusto
Kostutus
- 0,5 dl viskiä
Kuorrutus
- 2 dl vispikerma
- 2 rkl sirosokeria
- 3 rkl fariinisokeria (päälle)
Valmistusohje
SUKLAISET KAHVIKUPIT: Leikkaa mukit kokonaismitaltaan 4,5 cm. Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa. Laita temperoitu suklaa kuppeihin. Laita kupit pakkaseen. Tee myös leivinpaperin päälle 10 kpl 3.5 cm kokoisia viuhkoja. Laita kylmään. Muotoile 2 cm kolmio ja kasta suklaaseen. Laita kylmään.
POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 min.
VISKIMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää sokeri ja tuorejuusto. Laita kuumaan kahviin liivatelehdet, viski ja fariinisokeri. Lisää vaahtoon ohuena nauhana.
KUORRUTUS: Laita vaahto pursotuspussiin.
KOKOAMINEN: Ota pohjasta pyöreällä muotilla (halkaisija 5 cm) 10 kiekkoa. Kostuta kiekot viskillä. Irrota mukit suklaasta varovasti. Kiinnitä suklaakahva mukiin sulalla suklaalla. Laita ensin pohjakiekko, tämän päälle mousse ja pursota kermavaahto sekä hyppysellinen fariinisokeria ja suklaakoriste.