Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Irish coffee -leivos

Julkaistu 23.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Tarvikkeet

  • 400 g sulatettua tummaa suklaata
  • 10 kpl pahvisia kertakäyttömukeja

Suklaiset kahvikupit

  • 150 g sokerimassa (valkoinen)
  • ruskea elintarvikeväri tai kaakaojauhe

Pohja

  • 2 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhe

Viskimousse

  • 2,5 dl vispikerma
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl kuuma kahvia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 0,5 dl viskiä (Jameson)
  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 100 g maustamaton tuorejuusto

Kostutus

  • 0,5 dl viskiä

Kuorrutus

  • 2 dl vispikerma
  • 2 rkl sirosokeria
  • 3 rkl fariinisokeria (päälle)

Valmistusohje

SUKLAISET KAHVIKUPIT: Leikkaa mukit kokonaismitaltaan 4,5 cm. Sulata suklaa vesihauteessa. Temperoi suklaa. Laita temperoitu suklaa kuppeihin. Laita kupit pakkaseen. Tee myös leivinpaperin päälle 10 kpl 3.5 cm kokoisia viuhkoja. Laita kylmään. Muotoile 2 cm kolmio ja kasta suklaaseen. Laita kylmään.

POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 min. 

VISKIMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää sokeri ja tuorejuusto. Laita kuumaan kahviin liivatelehdet, viski ja fariinisokeri. Lisää vaahtoon ohuena nauhana.

KUORRUTUS: Laita vaahto pursotuspussiin.

KOKOAMINEN: Ota pohjasta pyöreällä muotilla (halkaisija 5 cm) 10 kiekkoa. Kostuta kiekot viskillä. Irrota mukit suklaasta varovasti. Kiinnitä suklaakahva mukiin sulalla suklaalla. Laita ensin pohjakiekko, tämän päälle mousse ja pursota kermavaahto sekä hyppysellinen fariinisokeria ja suklaakoriste.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Inkan OmppusumppiKoko Suomi leipoo: Samulin jouluhääkakkuKoko Suomi leipoo: Vana-Tallinn-kahvileivätKoko Suomi leipoo: Mansikka-lime-margaritaleivosKoko Suomi leipoo: Suklainen cappuccinosuukko
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti