Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mansikka-lime-margaritaleivos

Julkaistu 23.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Tequila-kakkupohja

  • 7 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 340 g suolatonta voita
  • 400 g sokeria
  • 4 munanvalkuaista
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 180 g täysmaitoa
  • 60 g (n. 5 limeä) limemehua
  • 1,2 dl tequilaa
  • 3 rkl raastettua limekuorta (n. 10 limeä)

Mansikka-limekuorrutus

  • 170 g suolatonta voita
  • 2 rkl tequilaa
  • 1,5 rkl triple sec:ä
  • 200 g tuoreita mansikoita (soseuta 150g)
  • 450-500 g tomusokeria
  • 1 tl limekuoriraastetta (n. 1-2 limeä)
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 liivatelehteä
  • punaista elintarvikeväriä

Koristelu

  • 1 lime
  • 300 g mansikka, tuore
  • 75 g isomaltoosia
  • punaista elintarvikeväriä

Valmistusohje

KAKKUPOHJAN VALMITUS: Lämmitä uuni 170 asteeseen (kiertoilma). Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munanvalkuaiset ja vanilja. Sekoita keskiteholla, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin. Lisää noin 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita kunnes ainekset ovat sekaisin. Lisää maito ja sekoita. Lisää 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita. Lisää limemehu, tequila ja limenkuoriraaste, sekoita. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita. Kaada taikina uunipelleille. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä

KUORRUTTEEN VALMISTUS: Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää tequila, triple sec, mansikkapyree, tomusokeri ja limenkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Ota sivuun n. 2 dl kuorrutetta pursotusta varten. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltuja mansikanpaloja ja jätä odottamaan koristelua.

KORISTEET: Kuumenna isomaltoosi kattilassa tai mikrossa 30 sekunnin pätkissä juoksevaksi. Sekoita joukkoon punaista väriä. Vedä hieman jäähtyneestä isomaltoosista pyöreän metallivarren ympärille ”kiehkuroita”. 

LEIVOSTEN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Leikkaa kakkujen pinta suoraksi. Leikkaa kakuista 6 cm pyöreällä muotilla tarvittava määrä leivoksia. Leikkaa leivokset kakun korkeudesta riippuen 2-3 osaan. Levitä kuorrutetta jokaiseen väliin ja ympärille. Pursota sivuun laitetusta kuorrutteesta tähtityllalla pienet koristeet leivoksen ympärille. Isomaltoosikiehkura, 1 mansikka- ja 1 limeviipale koristeeksi. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Wanhanajan kerroskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Vana-Tallinn-kahvileivätKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti