Koko Suomi leipoo: Mansikka-lime-margaritaleivos

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_2_COCTAIL_HOUR_TIMO_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Tequila-kakkupohja

  • 7 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 340 g suolatonta voita
  • 400 g sokeria
  • 4 munanvalkuaista
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 180 g täysmaitoa
  • 60 g (n. 5 limeä) limemehua
  • 1,2 dl tequilaa
  • 3 rkl raastettua limekuorta (n. 10 limeä)

Mansikka-limekuorrutus

  • 170 g suolatonta voita
  • 2 rkl tequilaa
  • 1,5 rkl triple sec:ä
  • 200 g tuoreita mansikoita (soseuta 150g)
  • 450-500 g tomusokeria
  • 1 tl limekuoriraastetta (n. 1-2 limeä)
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 liivatelehteä
  • punaista elintarvikeväriä

Koristelu

  • 1 lime
  • 300 g mansikka, tuore
  • 75 g isomaltoosia
  • punaista elintarvikeväriä

Valmistusohje

KAKKUPOHJAN VALMITUS: Lämmitä uuni 170 asteeseen (kiertoilma). Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munanvalkuaiset ja vanilja. Sekoita keskiteholla, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin. Lisää noin 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita kunnes ainekset ovat sekaisin. Lisää maito ja sekoita. Lisää 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita. Lisää limemehu, tequila ja limenkuoriraaste, sekoita. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita. Kaada taikina uunipelleille. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä

KUORRUTTEEN VALMISTUS: Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää tequila, triple sec, mansikkapyree, tomusokeri ja limenkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Ota sivuun n. 2 dl kuorrutetta pursotusta varten. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltuja mansikanpaloja ja jätä odottamaan koristelua.

KORISTEET: Kuumenna isomaltoosi kattilassa tai mikrossa 30 sekunnin pätkissä juoksevaksi. Sekoita joukkoon punaista väriä. Vedä hieman jäähtyneestä isomaltoosista pyöreän metallivarren ympärille ”kiehkuroita”. 

LEIVOSTEN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Leikkaa kakkujen pinta suoraksi. Leikkaa kakuista 6 cm pyöreällä muotilla tarvittava määrä leivoksia. Leikkaa leivokset kakun korkeudesta riippuen 2-3 osaan. Levitä kuorrutetta jokaiseen väliin ja ympärille. Pursota sivuun laitetusta kuorrutteesta tähtityllalla pienet koristeet leivoksen ympärille. Isomaltoosikiehkura, 1 mansikka- ja 1 limeviipale koristeeksi. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.