Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.
Tequila-kakkupohja
- 7 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- ¼ tl ruokasoodaa
- 2 ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 340 g suolatonta voita
- 400 g sokeria
- 4 munanvalkuaista
- 1 tl vaniljauutetta
- 180 g täysmaitoa
- 60 g (n. 5 limeä) limemehua
- 1,2 dl tequilaa
- 3 rkl raastettua limekuorta (n. 10 limeä)
Mansikka-limekuorrutus
- 170 g suolatonta voita
- 2 rkl tequilaa
- 1,5 rkl triple sec:ä
- 200 g tuoreita mansikoita (soseuta 150g)
- 450-500 g tomusokeria
- 1 tl limekuoriraastetta (n. 1-2 limeä)
- 200 g tuorejuustoa
- 2 liivatelehteä
- punaista elintarvikeväriä
Koristelu
- 1 lime
- 300 g mansikka, tuore
- 75 g isomaltoosia
- punaista elintarvikeväriä
Valmistusohje
KAKKUPOHJAN VALMITUS: Lämmitä uuni 170 asteeseen (kiertoilma). Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munanvalkuaiset ja vanilja. Sekoita keskiteholla, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin. Lisää noin 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita kunnes ainekset ovat sekaisin. Lisää maito ja sekoita. Lisää 1/3 jauhoseoksesta ja sekoita. Lisää limemehu, tequila ja limenkuoriraaste, sekoita. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita. Kaada taikina uunipelleille. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä
KUORRUTTEEN VALMISTUS: Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää tequila, triple sec, mansikkapyree, tomusokeri ja limenkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Ota sivuun n. 2 dl kuorrutetta pursotusta varten. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltuja mansikanpaloja ja jätä odottamaan koristelua.
KORISTEET: Kuumenna isomaltoosi kattilassa tai mikrossa 30 sekunnin pätkissä juoksevaksi. Sekoita joukkoon punaista väriä. Vedä hieman jäähtyneestä isomaltoosista pyöreän metallivarren ympärille ”kiehkuroita”.
LEIVOSTEN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Leikkaa kakkujen pinta suoraksi. Leikkaa kakuista 6 cm pyöreällä muotilla tarvittava määrä leivoksia. Leikkaa leivokset kakun korkeudesta riippuen 2-3 osaan. Levitä kuorrutetta jokaiseen väliin ja ympärille. Pursota sivuun laitetusta kuorrutteesta tähtityllalla pienet koristeet leivoksen ympärille. Isomaltoosikiehkura, 1 mansikka- ja 1 limeviipale koristeeksi. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.