Koko Suomi leipoo: Vana-Tallinn-kahvileivät
Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.
Pohja
- 200 g Sunnuntai margariinia
- 1,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 50 g hasselpähkinärouhetta
- 1 dl Vana Tallinn likööriä
Suklaaganache
- 200 g tumma suklaa
- 1 dl Vana Tallinn likööriä
- 1 dl kuohukermaa
Kinuskikreemi
- 2 dl sokeria
- 1 dl kuohukerma
- 200 g voita
- 0,5 tl suola
Mokkakerma
- 2,5 dl vispikerma
- 2 tl hyvin hienoksi jauhettu tummaa kahvia
- 0,75 dl sokeria
Kostutusliemi
- 2 dl espressoa
- ½ sitruunan mehu
- 0,25 dl Vana Tallinn likööriä
Koristelu
- noin 15kpl ananaskirsikan hedelmiä
- 2 karambolaa
- 6 pientä kumkvattia TAI 2 limeä
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon likööri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille vuorattu uunipellille ja kypsennä 180 asteissa uunissa 20 min.
SUKLAAGANACHE: Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää likööri. Sekoita seosta vielä hetken ajan. Lisää 40 asteeksi lämmitetty kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita seos jääkaappiin.
KINUSKIKREEMI: Kaada sokeri kattilaan ja anna ruskistua. Sekoita. Lisää kermaa ja suola. Anna kiehua tasaisesti noin 3 min. Kaada seos kulhoon ja siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi. Vaahdota voi vaahdoksi ja lisää joukkoon pienissä erissä kinuski seos. Siirrä kreemi pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
MOKKAKERMA: Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon kahvijauhe. Laita kerma seos pursotinpussiin, jossa on keskikokoinen ympyrä tulla.
KOSTUTUSLIEMI: Sekoita kylmä kahvi ja likööri keskenään
LEIVOSTEN VALMISTUS: Leikkaa 20 kpl halkaisijaltaan 6 cm kiekkoa muotilla kakkupohjasta. Kostuta kevyesti kostutusliemellä. Pursota kiekon reunalle kinuski kreemiä ja keskustaan runsaasti ganache kreemiä. Aseta toinen kiekko kanneksi päälle ja pursota tasainen iso spiraalin muotoinen mokkakerma kerros.
KORISTELU: Koristele tuoreilla ananaskirsikoilla, karambolalla ja kumkvattihedelmillä. Eksoottiset ja kirpeät hedelmät sopivat hyvin liköörin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan