Koko Suomi leipoo: Hääpäivän kaarnikkakakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_1_TAIDONNÄYTETEHTÄVÄ_RAKKAUSLEIVONTAA_NIKO

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Pohja

  • 100 g voita
  • 3 tl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl sokeria

Valkosuklaatäyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata

Kaarnikkatäyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kaarnikkamehua
  • 4 liivatetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Kaarnikkakiille

  • 2 dl kaarnikkamehua
  • 1 rkl sokeria
  • 2 liivatetta

Koristelu

  • kaarnikan oksia
  • 2 rkl kaarnikan marjoja
  • 1 rkl tomusokeria
  • 50 g valkosuklaata

Valmistusohje

POHJAN VALMISTUS: Valmista pohja lisäämällä kattilaan voi ja sulata se. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauho. Sekoita ainekset sekaisin. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi, jossa on leivinpaperi. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla noin 10 min. Nosta pohja kylmään jäähtymään.

KAARNIKKATÄYTTEEN VALMISTUS: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.  Vaahdota kermat kovaksi vaahdoksi.  Lisää kermaan notkistettu tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.  Kaada kaarnikkamehusta ¾ dl seokseen ja kuumenna ¼ dl  kiehuvaksi mikrossa.  Lisää kuumennettuun kaarnikkamehuun liivatteet ja sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen.  Laita reunakalvot vuoan reunoille. Kaada seos pohjan päälle. Nosta jäähdytyskaappiin hyytymään.

VALKOSUKLAATÄYTE: Vaahdota kermat kovaksi vaahdoksi.  Lisää kermaan notkistettu tuorejuusto.  Sulata valkosuklaa mikrossa, välillä sekoittaen.  Lisää valkosuklaa kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi.  Kaada seos hyytyneen kaarnikkatäytteen päälle. Nosta jäähdytyskaappiin hyytymään.

KIILTEEN VALMISTUS: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.  Kuumenna kaarnikkamehu kiehuvaksi, lisää sokeri.  Lisää kiehuvaan mehuun liivatteet.  Anna hieman jäähtyä mutta kaada kakun kaarnikkatäytteen päälle. Nosta jäähdytyskaappiin.

KORISTEIDEN VALMISTUS: Rouhi valkosuklaa pieneksi muruksi. Pyörittele osa kaarnikan marjoista tomusokerissa.

KAKUN VIIMEISTELY: Irrota kakku vuoasta ja reunakalvosta. Asettele kaarnikanoksat kakun toiselle reunalle. Lisää kaarnikanmarjoja oksien sekaan. Laita vielä hienonnettua valkosuklaata reunamille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.