Koko Suomi leipoo: Hääpäivän kaarnikkakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.
Pohja
- 100 g voita
- 3 tl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 3 ½ dl kaurahiutaleita
- 2 rkl sokeria
Valkosuklaatäyte
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g valkosuklaata
Kaarnikkatäyte
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kaarnikkamehua
- 4 liivatetta
- 2 tl vaniljasokeria
Kaarnikkakiille
- 2 dl kaarnikkamehua
- 1 rkl sokeria
- 2 liivatetta
Koristelu
- kaarnikan oksia
- 2 rkl kaarnikan marjoja
- 1 rkl tomusokeria
- 50 g valkosuklaata
Valmistusohje
POHJAN VALMISTUS: Valmista pohja lisäämällä kattilaan voi ja sulata se. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauho. Sekoita ainekset sekaisin. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi, jossa on leivinpaperi. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla noin 10 min. Nosta pohja kylmään jäähtymään.
KAARNIKKATÄYTTEEN VALMISTUS: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kermat kovaksi vaahdoksi. Lisää kermaan notkistettu tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kaada kaarnikkamehusta ¾ dl seokseen ja kuumenna ¼ dl kiehuvaksi mikrossa. Lisää kuumennettuun kaarnikkamehuun liivatteet ja sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen. Laita reunakalvot vuoan reunoille. Kaada seos pohjan päälle. Nosta jäähdytyskaappiin hyytymään.
VALKOSUKLAATÄYTE: Vaahdota kermat kovaksi vaahdoksi. Lisää kermaan notkistettu tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa, välillä sekoittaen. Lisää valkosuklaa kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos hyytyneen kaarnikkatäytteen päälle. Nosta jäähdytyskaappiin hyytymään.
KIILTEEN VALMISTUS: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kaarnikkamehu kiehuvaksi, lisää sokeri. Lisää kiehuvaan mehuun liivatteet. Anna hieman jäähtyä mutta kaada kakun kaarnikkatäytteen päälle. Nosta jäähdytyskaappiin.
KORISTEIDEN VALMISTUS: Rouhi valkosuklaa pieneksi muruksi. Pyörittele osa kaarnikan marjoista tomusokerissa.
KAKUN VIIMEISTELY: Irrota kakku vuoasta ja reunakalvosta. Asettele kaarnikanoksat kakun toiselle reunalle. Lisää kaarnikanmarjoja oksien sekaan. Laita vielä hienonnettua valkosuklaata reunamille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan