Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Seepran uudet vaatteet Moussekakku

Julkaistu 20.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman 11. jaksossa kilpalijoiden tulee leipoa yllätys kakun sisälle.

Vaniljakastike

  • 300 g kermamaitoa
  • ½ vaniljatanko
  • 80 g keltuainen
  • 80 g sokeri
  • 20 g maizena

Valkosuklaatäyte

  • 1,5 dl vispikermaa
  • 125 g vaniljakastike
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 liivatetta
  • tilkka vettä

Tummasuklaatäyte

  • 1,5 dl vispikermaa
  • 125 g vaniljakastike
  • 80 g tummaa suklaata
  • 2 liivatetta
  • tilkka vettä

Kaakaoinen sokerikakkupohja

  • 5 munaa
  • 3,5 dl sokeria
  • 2,75 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita

Kostutukseen

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Mansikkamelba

  • 5 dl tuoreita mansikoita
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1rkl sokeria

Suklaakoriste

  • 100 g tummaa suklaata

Koristeluun

  • 6 dl vispikermaa
  • 4 tl vaniljakreemijauhetta
  • 250 g mascarponea
  • 1 litra tuoreita mansikoita
  • 10 kpl sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

VANILJAKASTIKE: Sekoita kaikki raaka-aineet yhteen ja keitä vaniljakastikkeeksi.

VALKOSUKLAATÄYTE: Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää vaniljakastike. Sulata suklaa ja lisää joukkoon. Lämmitä tilkka vettä höyryävän kuumaksi ja lisää puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon.

TUMMASUKLAATÄYTE: Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää vaniljakastike. Sulata suklaa ja lisää joukkoon. Lämmitä tilkka vettä höyryävän kuumaksi ja lisää puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon.

Lisää valkosuklaa- ja tummasuklaatäytettä vuorotellen irtopohjavuokaan, jotta saat aikaan seepramaiset raidat. Hyydytä jääkapissa tai pakkasessa.

KAAKAOINEN SOKERIKAKKUPOHJA: Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munasokerivaahtoon kolmessa osassa. Kääntele varovasti nuolijalla taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Jaa taikina kolmeen 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla kunnes pohjat ovat kypsät. Jäähdytä. Leikkaa yhdestä pohjasta pois juustokakun kokoinen pala rengasmuottia apuna käyttäen.

MANSIKKAMELBA: Sekoita sauvasekoittimella kulhossa.

SUKLAAKORISTE: Temperoi suklaa ja valmista koristeet.

KORISTELUUN: Kostuta kakkupohjan pohjimmainen kerros vaniljamaidolla ja levitä sen jälkeen päälle mansikkamelbaa. Nosta keskelle jähmettynyt moussekakku. Pursota reunoille kermaa sekä laita koristeeksi puolikas mansikka vuorotellen. Kun koko alimmaisen kerroksen kakun reunat on koristeltu, nosta päälle kakkupohjan keskimmäinen kerros varovasti niin, että moussekakku jää sokerikakkupohjan sisälle. Kostuta kakkupohja. Pursota jälleen kermaa kakun reunoille vuorotellen mansikoiden kanssa. Kaiverra moussekakun yläosaan pieni pyöreä malja ja täytä se mansikkamelballa. Mikäli moussekakku jää liian matalalle, voit tasoittaa pinnan kermavaahdolla. Nosta päällimmäiseksi ylin kakkupohja, niin että moussekakku jää kokonaan piiloon. Levitä kermaa ylimmän kakun päälle ja pursota reunat. Pilko mansikat siivuiksi laita kakun keskelle, lisää myös suklaakoriste.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Mustikkavyöry, OonaKoko Suomi leipoo: Luonnon helmassa -kakku, SamiKoko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Kesäinen marja-marenki-manteliunelmaKoko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti