Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Liinan Timanttisydänsuklaat ja Tuulihattupelastusrenkaat

Julkaistu 31.01.2022 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Liinan elokuva: Titanic

Timanttisydänsuklaat

  • 300 g Candy melts, valkoinen
  • elintarvikevärejä: punainen ja sininen
  • 2,75 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl + 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vaniljasokeria
  • 100 g Valio voita
  • 2 verigreipin kuorta
  • 1 sitruunan kuorta
  • 1,5 dl tuorepuristettua greippimehua
  • 1,75 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl liivatejauhetta
  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g Valio tuorejuustoa
  • 1 tl sitruunahappoa
  • 150 g pakastemustikkaa

Tuulihattupelastusrenkaat

    Taikina

    • 100 g Valio voita
    • 3 dl vettä
    • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
    • 3 kananmunaa
    • 0,5 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 100 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
    • 200 g serranokinkkua
    • 200 g tonnikalaa paloina
    • 30 g parmesaanijuustoa
    • 100 g Rucolaa
    • 1 tl chilipulveria
    • 0,3 tl mustapippuria
    • 1 tl suolaa

    Koristeet

    • 100 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
    • 5 dl Valio kuohukermaa
    • noin 40 g punaista kaviaaria

    Valmistusohje

    SYDÄNMUOTTIEN KUORRUTE: Sulata candymeltsit mikrossa. Värjää sulanut massa lilaksi ja täytä silikonimuotit.
    Laita muotit pakastimeen 20 minuutiksi.

    Valmista mustikkapallo pakastemustikoista. Kiehauta hetkeksi mustikat ja lisää massaan liivatejauhetta. Kaada silikonimuotteihin mustikkaneste ja laita pakastimeen.

    KAKUN POHJA: Valmista kakun pohja vatkaamalla sokeri ja kananmunat. Lisää voi ja kaikki nesteet.
    Sekoita kulhossa kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi verigreipin kuori. Laita taikina uuniin 200 asteeseen 8 minuutiksi.
    Sulata 50 g suklaata. Murenna taikina käsillä paloiksi ja sekoita sulanut suklaa taikinan joukkoon.
    Lisää taikinaan tuorejuusto ja sekoita taikinan huolellisesti käsillä. Ota pakastimesta suklaasydämet ja täytä silikonimuotit taikinalla. Laita keskelle mustikkapallot. Lopuksi sivellä ohut kerros lila glitterpulveria sydämien päälle. 

    TUULIHATTUTAIKINA: Kiehauta voi ja vesi kattilassa noin 6 minuuttia. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän avulla nesteeseen ja sekoita kunnolla puulastalla. Lisää kananmunat ja vatkaa ne hitaasti yksitellen taikinaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota vuokasprayllä suihkutettuun donitsivuokaan 12 kappaletta. Laita uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi.

    TÄYTE JA KORISTELU: Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kun renkaat ovat jäähtyneitä, leikkaa ne puoliksi ja täytä.
    Lisää täytteen päälle kinkku, raastettu juusto, rucola. Viimeistelee pelastusrenkaat valkoisella vispikerma-tuorejuusto vaahdolla. Aseta kaviaari niin, että tuulihatut näyttävät pelastusrenkailta.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Wanhanajan kerroskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Unelmaisen pehmeät raparperijuustokakkuset, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Vana-Tallinn-kahvileivätKoko Suomi leipoo: Mansikka-lime-margaritaleivosKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
    Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo -reseptit
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti