Koko Suomi leipoo: Liinan Timanttisydänsuklaat ja Tuulihattupelastusrenkaat
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Liinan elokuva: Titanic
Timanttisydänsuklaat
- 300 g Candy melts, valkoinen
- elintarvikevärejä: punainen ja sininen
- 2,75 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl + 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl vaniljasokeria
- 100 g Valio voita
- 2 verigreipin kuorta
- 1 sitruunan kuorta
- 1,5 dl tuorepuristettua greippimehua
- 1,75 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl liivatejauhetta
- 150 g valkosuklaata
- 200 g Valio tuorejuustoa
- 1 tl sitruunahappoa
- 150 g pakastemustikkaa
Tuulihattupelastusrenkaat
Taikina
- 100 g Valio voita
- 3 dl vettä
- 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 3 kananmunaa
- 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
- 200 g serranokinkkua
- 200 g tonnikalaa paloina
- 30 g parmesaanijuustoa
- 100 g Rucolaa
- 1 tl chilipulveria
- 0,3 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Koristeet
- 100 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
- 5 dl Valio kuohukermaa
- noin 40 g punaista kaviaaria
Valmistusohje
SYDÄNMUOTTIEN KUORRUTE: Sulata candymeltsit mikrossa. Värjää sulanut massa lilaksi ja täytä silikonimuotit.
Laita muotit pakastimeen 20 minuutiksi.
Valmista mustikkapallo pakastemustikoista. Kiehauta hetkeksi mustikat ja lisää massaan liivatejauhetta. Kaada silikonimuotteihin mustikkaneste ja laita pakastimeen.
KAKUN POHJA: Valmista kakun pohja vatkaamalla sokeri ja kananmunat. Lisää voi ja kaikki nesteet.
Sekoita kulhossa kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi verigreipin kuori. Laita taikina uuniin 200 asteeseen 8 minuutiksi.
Sulata 50 g suklaata. Murenna taikina käsillä paloiksi ja sekoita sulanut suklaa taikinan joukkoon.
Lisää taikinaan tuorejuusto ja sekoita taikinan huolellisesti käsillä. Ota pakastimesta suklaasydämet ja täytä silikonimuotit taikinalla. Laita keskelle mustikkapallot. Lopuksi sivellä ohut kerros lila glitterpulveria sydämien päälle.
TUULIHATTUTAIKINA: Kiehauta voi ja vesi kattilassa noin 6 minuuttia. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän avulla nesteeseen ja sekoita kunnolla puulastalla. Lisää kananmunat ja vatkaa ne hitaasti yksitellen taikinaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota vuokasprayllä suihkutettuun donitsivuokaan 12 kappaletta. Laita uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi.
TÄYTE JA KORISTELU: Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kun renkaat ovat jäähtyneitä, leikkaa ne puoliksi ja täytä.
Lisää täytteen päälle kinkku, raastettu juusto, rucola. Viimeistelee pelastusrenkaat valkoisella vispikerma-tuorejuusto vaahdolla. Aseta kaviaari niin, että tuulihatut näyttävät pelastusrenkailta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit