Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Charlotte Pop

Julkaistu 20.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman 11. jaksossa kilpalijoiden tulee leipoa yllätys kakun sisälle.

Puolukka-omenahilloke

  • 200 g pakastettuja puolukoita
  • 2 isohkoa hapanta omenaa raasteena
  • 2 dl hillosokeria

Kääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kinuskikastike

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl fariinisokeria

Kääretortun kerma-kinuskitäyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kreikkalaista jugurttia
  • 2 liivatetta
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 2 rkl omenamehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 - 4 rkl sokeria

Suolakaramelli-popcorn

  • 1 dl popcornin jyviä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 250 g valkosuklaata
  • 3 rkl voita

Koristeeksi

  • 2 dl vispikermaa
  • ripaus vaniljasokeria
  • loput kinuskikastikkeesta
  • 0,5 dl pakastettuja puolukoita

Valmistusohje

Aloita valmistus kinuskikastikkeesta ja sen jälkeen täytteeksi tulevasta puolukka-omenahillokkeesta.

PUOLUKKA-OMENAHILLOKE: Laita puolukat, omenaraaste ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta.

KÄÄRETORTTU: Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada uunipannulle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille, jolle on siroteltu sokeria.

KINUSKIKASTIKE: Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes kylmään veteen tipautetun kastikepisaran voi muotoilla sormin pehmeäksi palloksi.

KÄÄRETORTUN KERMA-KINUSKITÄYTE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna tilkka omenamehua, lisää liivatteet kuuman mehun joukkoon ja sekoita kunnes ne sulavat. Lisää liivateseos sekoittaen jugurtin joukkoon. Kääntele sekaan kermavaahto ja kinuskikastike. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.

Levitä hillo kääretorrulevyn päälle. Levitä kermatäyte hillon päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri levy varovasti rullalle ja vie kylmään.

SUOLAKARAMELLI-POPCORN: Kuumenna öljy kattilassa. Lisää popcornin jyvät ja kuumenna kunnes suurin osa jyvistä on poksahtanut. Mausta suolalla. Sekoita erillisessä kipossa popcornit ja n. 1,5 dl lämmintä kinuskikastiketta. Kippaa leivinpaperille jäähtymään.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa, lisää ruokalusikallinen voita.

KAKUN KOKOAMINEN: Vuoraa 3 l leivontakulho muovikelmulla. Leikkaa kääretorttu n. 1,5 cm leveiksi viipaleiksi ja vuoraa leivontakulho kääretorttuviipaleilla. Levitä sulaa valkosuklaata varovasti kääretorttuviipaleille kauttaaltaan, ikään kuin eristeeksi ja sidosaineeksi, jotta rakennelma pysyy kasassa. Laita hetkeksi kylmään. Täytä kulho popcorneilla. Vie kylmään jähmettymään

KORISTEEKSI: Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja kinuskikastikkeella.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu sen pinnalta. Pursota kakun koristeeksi muutamia ruusukkeita kinuskikermasta, koristele vielä puolukoilla.  

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kinuskin ja lakritsin donitsisinfonia, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Punajuuri-kääretorttu päärynä-auramoussella ja Puolukkakinuskipiirakka, SiiriKoko Suomi leipoo: ”Päiväretki kuivurille” Omenapiirakka paahdetulla kaurapohjalla, vaniljakastikkeella ja kauramurulla
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti