Koko Suomi leipoo: Emojis go tropiikki, Hanna

koko_suomi_leipoo_s09_eps1_beautyshots_taidonna25C225A8yte_tehta25C225A8va25C225A8_hanna_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin emojileivoksia.

Kuppikakut sekä emoji-koristeisiin tuleva massa

  • 225 g huoneenlämpöistä voita
  • 5 dl sokeria
  • 7,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 kpl kananmunaa
  • 3 dl kookosmaito

Trooppinen kookosmousse

  • 5 kpl liivatelehteä + tilkka vettä
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk ananaspaloja (säilyke)
  • 1,5 dl mangosose
  • 1 kpl banaani
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl sitruunan mehua (valmis sitruunamehu)

Marenkivoikreemi

  • 5 kpl kananmunan valkuaista
  • 3.75 dl sokeria
  • 0,8 dl vettä
  • 450 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl vanilja-aromi
  • Punainen pastaväri
  • Vihreä pastaväri

Emoji koristeet

  • n. 285 g Muffinipohjaa
  • 130 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl oman maun mukaan kookoshiutaleita
  • 290 g valkosuklaata
  • 1-3 rkl rypsiöljyä
  • Keltainen pastaväri
  • Paperipilli (leikkaa saksilla kahtia) 6 kpl
  • Punaista, mustaa ja sinistä tomuväriä
  • Kirkasta alkoholi (Esim. vodka) muutama tippa
  • Musta elintarviketussi
  • Siveltimiä
  • Pipetti

Valmistusohje

KUPPIKAKUT: Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen (kiertoilma). Laita paperiset kuppikakkuvuoat metallisen kuppikakkupellin koloihin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi tasaiseksi. Lisää sokeri joukkoon vähitellen ja sekoita kunnes seoksesta tulee vaalea kuohkea vaahto. Siivilöi yhteen kuivat aineet. 

Lisää kananmunat yksitellen rasvasokeri seokseen. Odota, että kananmuna ehtii sekoittua kunnolla joukkoon ennen, kun lisäät seuraavan. Lisää seuraavaksi joukkoon kuivat aineet sekä kookosmaito vuorotellen koko ajan sekoittaen. Jaa taikina 12 kuppikakkuvuokaan (esim. amerikan muffinssivuoka). Levitä loppu taikina uunipellille (tätä käytetään emojien tekemiseen). Paista kuppikakkuja 160 asteisessa uunissa (kiertoilma) noin 20-25 minuuttia. Uunipelillä oleva taikina kypsyy nopeammin, joten anna sen olla uunissa noin 7-10 minuuttia. Tarkista kummankin osalta kypsyys hammastikulla. Muista, että uuneissa on eroja, joten paistoaika saattaa vaihdella. Anna uunipellillä olevan taikinan jäähtyä. Nosta kuppikakut pois metallisesta kuppikakkuvuoasta ritilän päälle jäähtymään.

TÄYTE: Kuori ja paloittele banaani. Laita hedelmät, mangosose sekä kookosmaito tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää joukkoon vielä sitruunanmehu. Tarkista maku. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa sokeri sekä tuorejuusto keskenään. Lisää hedelmäsose tuorejuustoseokseen edelleen vatkaten. Liota puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana
tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele kermavaahto lopuksi sekaan. Nosta hetkeksi kylmään. Koverra (muffinin kovertajalla) jäähtyneisiin kuppikakkuihin kolo keskelle ja laita mousse pursotin pussiin, jossa on tähti tylla. Pursota moussea koloon. Peitä kolo. Pursota moussea pieni määrä myös kuppikakun päälle.

KORISTELU: Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita kattilaan vesi ja sokeri. Lämmitä seos 121 asteiseksi (tässä kannattaa ehdottomasti
käyttää apuna lämpömittaria). Älä sekoita seosta kuumennuksen aikana. Lisää seos saman tien valkuaisvaahdon sekaan koko ajan maksiminopeudella vatkaten. Kaada seos niin, että se valuu kulhon reunaa pitkin valkuaisvaahdon sekaan, EI siis suoraa valkuaisvaahdon sekaan. Vaahdota seosta niin kauan, että kulho on kädenlämpöinen. Lisää joukkoon pieniksi paloiksi pilkottu voi pala kerrallaan. Sekoita seosta, kunnes se on kuohkeaa ja kreemimäistä. Älä huolestu, vaikka seos menee välillä hieman rakeisen näköiseksi. Kreemi ei ole pilalla, se ei vaan ole vielä valmista.
Kreemiä saa vaahdottaa ainakin 5 minuutti ennen, kun se on valmista. Mausta kreemi vanilja-aromilla. 

Värjää seos; Kukkia varten punaisella, kunnes väri miellyttää. Lehtiä varten vihreällä. Laita kukkia varten värjätty kreemi pursotinpussiin, jossa on Russian Tip (NO105) tylla. Laita lehtiä varten vihreäksi värjätty kreemi pursotinpussiin, jossa lehtitylla. Pursota kuppikakun päälle lehtiä sekä yksi iso kukkanen.
 

EMOJI-KORISTEET: Murusta muffinipohja kulhoon ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto sekä oman maun mukaan kookoshiutaleita. Muotoile massasta 12 kappaletta samankokoisia palloja. Laita pallot jääkaappiin odottamaan. Pilko valkosuklaa paloiksi ja sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan niin kauan, että suklaa on kokonaan sulanut. Voit sulattaa valkosuklaan myös liedellä varovaisesti. Värjää suklaa keltaiseksi ja kaada vaikkapa juomalasiin. Ota pallot jääkaapista. Leikkaa pillit kahtia. Dippaa pillin toinen pää suklaaseen ja tökkää se palloon. Pistele kakkutikkarit pystyyn esimerkiksi sokerilla täytettyyn kulhoon tai tee kuivatus alusta pahvista, ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi aikaa. Notkista valkosuklaa ruokaöljyllä. Kasta kakkutikkarit valkosuklaaseen, ja kierittele palloja niin, että ne verhoutuvat kauttaaltaan suklaaseen. Pyöräytä ylimääräinen suklaa pois. Laita kakkutikkarit jälleen kerran pystyyn esimerkiksi sokerilla täytettyyn kulhoon ja nosta jääkaappiin kovettumaan. 

Kun suklaa on kovettunut, voit alkaa maalata palloille emoji ilmeet. Laita punaista, mustaa ja sinistä tomuväriä maalausalustalle ja sekoita niistä maalia käyttämällä apuna alkoholia. Maalaa emojeille silmät ja suut mustalla värillä. Käytä punaista maalia sydämien tekemiseen, ja sinistä maalia naurukyynelien sekä zzz-merkkien tekemiseen. Voit käyttää myös mustaa elintarviketussia suiden ja silmien tekoon. Tee neljä sydän silmäistä, neljä nukkuvaa sekä neljä nauravaa emojia. Laita emoji jo muuten koristellun kuppikakun päälle. 

LEIVOSTEN ESILLEPANO: Laita pinkille tarjottimelle kultaisia tropiikinlehtiä sekä Aloha -kyltti. Asettele kuppikakut tarjottimelle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.