Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Marin Maistuvat siemennäkkäritikut paahdetulla valkosipulivoilla

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 26.11.2018 20:56

MTV LIFESTYLE

Näkkäri

  • 25g Tuorehiivaa
  • 2 dl Vettä
  • 2rkl(30ml) Rapsiöljyä
  • 2 tl Hunajaa
  • 1/4tl Suolaa
  • 4dl(260g) Vehnäjauhoa
  • 1dl Pellavansiemeniä
  • 1dl Kurpitsansiemeniä
  • 1dl Seesaminsiemeniä kuorellisia
  • ½dl Chiasiemeniä
  • Leivontaan hieman vehnäjauhoa
  • Vettä voiteluun
  • Sormisuolaa näkkärin pintaan ripoteltavaksi

Paahdettuvalkosipulivoi

  • 75g Voita normaalisuolaista
  • 1 kokonainen valkosipuli paahdettuna

Pestonäkkäri

  • ½ Näkkäritaikinaa
  • 2rkl Paahdettuja pinjan siememeniä
  • ½dl Parmesan lastuja
  • ½dl Tuoretta basilikaa pienenä hakkeena
  • pari paahdettua valkosipulin kynttä

pestonäkkärin päälle

  • 3rkl Öljyä
  • 2rkl Paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 rkl Parmesan lastuja
  • ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

Lämmitä vesi 37 asteiseksi ja murenna hiiva veden sekaan. Sekoita hiiva ja vesi hyvin ja lisää seokseen suola, hunaja ja öljy. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita ne huolellisesti nesteeseen ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Paahda pinjansiemenet pannulla. Valmista muruseos pestonäkkärin päälle sekoittamalla ainesosat keskenään.

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä, Mari leipoi maistuvia siemennäkkäritikkuja paahdetulla valkosipulivoilla ja pestonäkkäreitä voilla.

Jaa taikina kahteen osaan. Mausta pestonäkkäri.

Anna taikinoiden kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa ainakin 20 min.

Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 250 asteeseen.

Tee tässä välissä valkosipulivoi. Aloita paahtamalla valkosipulit kuumassa uunissa ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset keskenään ja laita voi jäähtymään jääkaappiin.

Kun taikinat ovat tarpeeksi kohonneet, leivo niistä tasaisen kokoiset levyt ja leikkaa levyistä tasaisella taikinapyörällä tai veitsellä siivuja 20 +20 kpl.

Laita siivut kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja voitele vedellä sutia käyttäen ja ripottele tavallisen näkkärin päälle hillitysti sormisuolaa ja pestonäkkärille maustettu muruseos. Anna näkkärien hetken aikaa kohota pellillä.

Paista näkkärit kiertoilmalla 250 asteisessa uunissa 8-12min tai kunnes saavat kauniin ruskean värin pintaan ja ovat rapeita.

Anna hetki jäähtyä, kääri näkkärit voipaperipussiin ja tarjoile tavallisen voin ja paahdetun valkosipulivoin kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Täytetyt sarvetKoko Suomi leipoo: Mariamin Marjatta-Mummon lankakeräKoko Suomi leipoo: Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelitKoko Suomi leipoo: Marin karjalaiset suupalatKoko Suomi leipoo: Marin sienigalettetBlini-boston
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti