Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kirkasgraavatut silakat s/s Norrtelje

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kirkasgraavattua silakkaa tarjoiltiin menestyksekkäästi alkuruokana keitettyjen perunoiden, näkkileivän ja juuston kanssa saaristolaivoilla.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • Neljälle

Liemi 1

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 5 dl vettä
  • 3/4 dl etikkaa (12%)
  • 1 rkl suolaa

Liemi 2

  • 3 l vettä
  • ½ dl etikkaa (12%)
  • 1 rkl sokeria
  • 4 rkl ruohosipulisilppua
  • 2 rkl tillisilppua
  • 3 rkl purjosilppua
  • 1 maustemitta murskattua valkopippuria
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi silakat. Poista selkäruoto ja nahka, huuhtele ja valuta silakat.

2. Sekoita vesi, etikka ja suola 1. liemeksi ja laita fileet liemeen niin, että ne peittyvät. Pidä fileitä liemessä vähintään 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta.

3. Pilko ruohosipuli ja tilli pieneksi, suikaloi purjo. Sekoita keskenään vesi, etikka, sokeri ja pippuri 2. liemeksi. Laita silakkafileet liemeen ja kaada viimeiseksi joukkoon öljy. Oltuaan jääkaapissa vuorokauden silakkafileet ovat kirkkaasti graavattuja ja valmiita tarjoiltavaksi. Jos ne eivät mene kerralla, ne säilyvät jääkaapissa kahteen viikkoon asti. Öljy lisää säilyvyyttä ja myös pehmentää makua.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatSitruunagraavatut silakatMuikunmätigraavatut silakat näkkileivälläGraavisilakat ja yrttimajoneesiGraavattua silakkaa etikkaliemessäKirkasgraavatut silakat
GraavikalaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätAlkuruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin