Kikhernesalaatti pienten kurkkujen kera
Tee salaatti kun herneet ovat vielä lämpimiä. Jos käytät purkkikikherneitä, lämmitä ne siis ensin. Roseepippurit ovat enimmäkseen koristeeksi, ja voidaan siis vaihtaa myös pienempään määrään mustapippureita tai katajanmarjoja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 7-8 dl keitettyjä kikherneitä
- 1 puna- tai keltasipuli
- 2 dl pieniä säilykekurkkuja
- ½ nippu sileälehtistä persiljaa
- ½ dl viinietikkaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 2 tl roseepippureita
- 1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta oreganoa
Valmistusohje
1. Sekoita viinietikka, oliiviöljy, valkosipuli, roseepippurit ja oregano marinadiksi. Kaada marinadi kuumien kikherneiden päälle. Aseta kylmään.
2. Kuori ja viipaloi sipuli ohuesti. Leikkaa kurkut pieniksi paloiksi. Hienonna persilja karkeasti ja leikkaa varret hienosti.
3. Kun kikherneet ovat jäähtyneet, asettele vuoroin herneitä, sipulia, kurkkua ja persiljaa kulhoon tai vadille. Ripottele kokonaiset roseepippurit koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen