Kevyt thaimaalainen tonnikalasalaatti
4 annosta. Energiapitoisuus: 286 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 2 kpl porkkanoita
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2 prk tonnikalaa öljyssä
- 20 g cashewpähkinöitä
- 1.5 rkl Spice Up Thai -kalakastiketta
- 5 tl sokeria
- 2 kpl tuoretta chiliä
- 2 kynttä valkosipulia
- 1 lime
- 400 g kiinankaalia
- 35 g tuoretta korianteria
Valmistusohje
Kuori ja raasta porkkanat. Puolita kirsikkatomaatit.
Valuta tonnikala öljystä.
Paahda cashewpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla.
Sekoita porkkana, tomaatit ja tonnikala keskenään.
Sekoita kastiketta varten sokeri ja kalakastike keskenään.
Poista chileistä halutessasi siemenet ja hienonna palot hyvin pieneksi joukkoon.
Kuori ja purista valkosipulin kynnet mukaan, purista sekaan myös yhden limen mehu.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, kääntele tonnikalaseokseen.
Huuhdo ja suikaloi kiinankaali annoslautasille. Hienonna joukkoon korianteria. Nosta tonnikalaseosta päälle. Ripottele pinnalle cashewpähkinöitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti