Keventäjän fenkolikeitto

Tuore fenkoli on todellinen herkku, jonka maussa on hiven lakritsia. Jos haluat, voit vahvistaa makua muutamalla ripauksella Pernodta. Käytä tehosekoitinta apuvälineenä keiton valmistamisessa.

4 annosta

  • 200 g tuoretta fenkolia
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • (muutama tilkka Pernod'ta)

Valmistusohje

1. Huuhdo fenkoli ja poista oksat. Paloittele se ja suikaloi.

2. Sulata voi kattilassa, laita mukaan fenkoli ja kuullota, kunnes se on jonkin verran pehmennyt, muttei vielä saanut väriä. Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja hauduta noin puolen tunnin ajan, kunnes fenkoli on kypsää.

3. Soseuta fenkoli yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Kaada sose kattilaan, lisää loppu kasvisliemi sekä kerma ja anna kiehua. Mausta suolalla, vastarouhitulla valkopippurilla ja halutessasi muutamalla tilkalla Pernod'ta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!