Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keventäjän fenkolikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 200 g tuoretta fenkolia
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • (muutama tilkka Pernod'ta)

Valmistusohje

1. Huuhdo fenkoli ja poista oksat. Paloittele se ja suikaloi.

2. Sulata voi kattilassa, laita mukaan fenkoli ja kuullota, kunnes se on jonkin verran pehmennyt, muttei vielä saanut väriä. Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja hauduta noin puolen tunnin ajan, kunnes fenkoli on kypsää.

3. Soseuta fenkoli yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Kaada sose kattilaan, lisää loppu kasvisliemi sekä kerma ja anna kiehua. Mausta suolalla, vastarouhitulla valkopippurilla ja halutessasi muutamalla tilkalla Pernod'ta.

Tuore fenkoli on todellinen herkku, jonka maussa on hiven lakritsia. Jos haluat, voit vahvistaa makua muutamalla ripauksella Pernodta. Käytä tehosekoitinta apuvälineenä keiton valmistamisessa.

Lisää aiheesta:

Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaaKurpitsakeittoBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraJuureskeittoKermainen vesikrassikeittoSellerikeittoa ruohosipulin kera
KasviskeittoAlkuruoatKeitotKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto