Juureskeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657360/landscape16_9/515/290/4002aa15a7ca6e0365daaada60618521/SR/879142-1798.jpg)
Juureksissa on valinnanvaraa - yhdistele niitä makusi mukaan. Juureskeitoissa et voi epäonnistua. Muista, että tehosekoitin on hyvä apuväline keiton valmistamisessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 100 g juuriselleriä
- 100 g lanttua
- 100 g porkkanaa
- 1 purjo
- 50 g voita
- 7 dl kasvislientä
- 1/4 tl timjamia
- 1 persiljanoksa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori, puhdista ja huuhdo vihannekset. Viipaloi purjo ja suikaloi vihannekset. Säästä hieman porkkanan, juurisellerin ja lantun suikaleita koristeluun. Sulata voita kattilassa ja kuullota vihanneksia niin, että ne pehmenevät jonkun verran, mutteivät saa väriä. Lisää 5 desilitraa kasvisientä, timjami ja persiljanoksa. Hauduta matalalla lämmöllä kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
2. Kaada sose tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada sose takaisin kattilaan ja lisää loppu kasvisliemi sekä kerma ja maito. Kiehauta maito. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla.
3. Keitä koristeluun varaamasi vihannessuikaleet al dente -kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Tarjoile keitto lämmitetyiltä keittolautasilta. Koristele vihannessuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka