Juureskeitto
Juureksissa on valinnanvaraa - yhdistele niitä makusi mukaan. Juureskeitoissa et voi epäonnistua. Muista, että tehosekoitin on hyvä apuväline keiton valmistamisessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 100 g juuriselleriä
- 100 g lanttua
- 100 g porkkanaa
- 1 purjo
- 50 g voita
- 7 dl kasvislientä
- 1/4 tl timjamia
- 1 persiljanoksa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori, puhdista ja huuhdo vihannekset. Viipaloi purjo ja suikaloi vihannekset. Säästä hieman porkkanan, juurisellerin ja lantun suikaleita koristeluun. Sulata voita kattilassa ja kuullota vihanneksia niin, että ne pehmenevät jonkun verran, mutteivät saa väriä. Lisää 5 desilitraa kasvisientä, timjami ja persiljanoksa. Hauduta matalalla lämmöllä kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
2. Kaada sose tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada sose takaisin kattilaan ja lisää loppu kasvisliemi sekä kerma ja maito. Kiehauta maito. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla.
3. Keitä koristeluun varaamasi vihannessuikaleet al dente -kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Tarjoile keitto lämmitetyiltä keittolautasilta. Koristele vihannessuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti