Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juureskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juureksissa on valinnanvaraa - yhdistele niitä makusi mukaan. Juureskeitoissa et voi epäonnistua. Muista, että tehosekoitin on hyvä apuväline keiton valmistamisessa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 100 g juuriselleriä
  • 100 g lanttua
  • 100 g porkkanaa
  • 1 purjo
  • 50 g voita
  • 7 dl kasvislientä
  • 1/4 tl timjamia
  • 1 persiljanoksa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori, puhdista ja huuhdo vihannekset. Viipaloi purjo ja suikaloi vihannekset. Säästä hieman porkkanan, juurisellerin ja lantun suikaleita koristeluun. Sulata voita kattilassa ja kuullota vihanneksia niin, että ne pehmenevät jonkun verran, mutteivät saa väriä. Lisää 5 desilitraa kasvisientä, timjami ja persiljanoksa. Hauduta matalalla lämmöllä kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

2. Kaada sose tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada sose takaisin kattilaan ja lisää loppu kasvisliemi sekä kerma ja maito. Kiehauta maito. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla.

3. Keitä koristeluun varaamasi vihannessuikaleet al dente -kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Tarjoile keitto lämmitetyiltä keittolautasilta. Koristele vihannessuikaleilla.

Lisää aiheesta:

Valkosipulinen punajuurikeittoSieni-broilerikeittoAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoKesän ensimmäinen kasviskeittoCrème VichyssoiseParsakaalikeitto
KasviskeittoAlkuruoatKeitotKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto