Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sellerikeittoa ruohosipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 650 g juuriselleriä
  • 300 g perunoita
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 ½ l kasvislientä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele selleri ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Paista sipulia voissa minuutti samalla sekoitellen. Lisää selleri ja peruna, sekoita. Anna vihannesten paistua muutama minuutti kannen alla.

2. Kaada päälle liemi ja anna keiton kiehua 25 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Muussaa vihannekset juuressurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita muusi ja liemi.

3. Hienonna ruohosipuli, säästä hieman koristeluun ja lisää suurin osa keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle hieman ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaaRuohosipulikeittoa maissillaKurpitsakeittoCrème VichyssoiseOluthaudutetut talvivihanneksetParsakaalikeitto
KasviskeittoKeitotKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaAlkuruoat

Juurisellerillä on mieto, mutta erityinen maku. Kokeile valmistaa tästä mukavasta juureksesta pehmeä keitto. Keitto tarjoillaan höyryävän kuumana, mielellään karkean leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto