Sellerikeittoa ruohosipulin kera
Juurisellerillä on mieto, mutta erityinen maku. Kokeile valmistaa tästä mukavasta juureksesta pehmeä keitto. Keitto tarjoillaan höyryävän kuumana, mielellään karkean leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 650 g juuriselleriä
- 300 g perunoita
- 1 keltasipuli
- 1 rkl voita tai margariinia
- 1 ½ l kasvislientä
- 1 nippu ruohosipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele selleri ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Paista sipulia voissa minuutti samalla sekoitellen. Lisää selleri ja peruna, sekoita. Anna vihannesten paistua muutama minuutti kannen alla.
2. Kaada päälle liemi ja anna keiton kiehua 25 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Muussaa vihannekset juuressurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita muusi ja liemi.
3. Hienonna ruohosipuli, säästä hieman koristeluun ja lisää suurin osa keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle hieman ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka