Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bulgur-otto hunajapaistettujen juuresten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl bulguria
  • 8 dl lientä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • voita
  • 1 pieni lanttu
  • 1-2 isoa porkkanaa
  • 1 pieni juuriselleri
  • 3 rkl hunajaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • neutraalia öljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi juurekset. Pirskottele öljyä uuninkestävän vuoan pohjalle ja lisää juureskuutiot. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää hunaja, kun n. 10 minuuttia paistoajasta on jäljellä.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista ne yhdessä bulgurin kanssa syvässä, suuressa kattilassa. Kaada päälle 4 dl lientä ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää lientä silloin tällöin. Kun ryynit ovat pehmenneet, ne ovat valmiita. Kääntele lopuksi mukaan juustoraaste ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

3. Tarjoile raastetun sitruunankuoren (vain ohut, keltainen osa) sekä hunajapaistettujen juuresten kera.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoGlaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraPorkkana-sinapinsiemensalaattiBataattikuutioita ja limetinmakuista risottoaPerunacurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasvislisukeKasvispataLisäkeruoatKevytKananmunatonKasvisruokaGoGreen

Tässä sitruunan happamuus kohtaa hienosti makeat kasvikset. Tämä on todellinen jännittävien makujen elämys. Bulgur sopii hyvin risoton lailla keitettäväksi, kuten kaikki ryynit, joilla on 15-20 minuutin keittoaika.

Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit